Publicerad 2016-12-04

Hemtjänsten förstärker med fem nya distriktssköterskor – är du en av dem?

I Östersunds kommun finns mycket goda möjligheter för medborgarna att vårdas hemma i stället för att vara på sjukhus eller särskilda boenden. Nu satsas det ytterligare på hemtjänsten när fem nya distriktssköterskor ska anställas.

Ewa Lohman är en av de nuvarande distriktssköterskorna som nu söker nya kollegor. Du kan se och höra henne berätta om sitt jobb i videoklippet här ovanför.

– Personalen har trots ökad arbetsbelastning lyckats effektivisera, samarbeta och utveckla, och fått verksamheten att fungera på ett fantastiskt sätt. Men nu har vi kommit till ett läge då vi för att kunna fortsätta hålla en god kvalité för medborgarna och en bra arbetsmiljö för personalen måste göra en satsning och nyanställa ytterligare fem personer, säger Lisa Marklund som är enhetschef för legitimerad personal på Östersunds kommun.

Jobbar i team

Lisa Marklund är naturligtvis nöjd över att kunna utöka verksamhetens resurser.

– Jag är jättestolt över vår fina hemsjukvård/hemrehabilitering. Medborgarna får en mycket kvalificerad och fin vård och rehabilitering – och distriktssköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter har ett mycket bra teamarbete.

– Man har också nära samarbete med bland annat primärvård, sjukhuset och Storsjögläntan för att personerna som inte kan ta sig till hälsocentralen ändå ska få så bra vård och hjälp som möjligt. I dag kan man i stort sett bo hemma så länge man själv vill även om man behöver mycket vård och tillsyn. Det mesta brukar gå att lösa, säger Lisa Marklund.

– Det känns fantastiskt att få göra det här, men nu återstår bara arbetet med att hitta duktiga distriktssköterskor för att förstärka våra team.

Så söker du jobbet

Sista ansökningsdag för tjänsterna är 18 december, men intervjuer görs löpande.
Till jobbannonsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Funderar du på att flytta till Östersund? Då kan vi rekommendera ett besök på den här sidan:
Mer tid att levalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-05