Publicerad 2016-12-05

Tack för festen!

Ytterligare en världscuppremiär i skidskytte på stadion i Östersund kan läggas till handlingarna. Och det är en nöjd med trött tävlingsgeneral som summerar skidskyttefesten.

- Det har varit fantastiska dagar med bra tävlingar. Och vi har fått väldigt bra betyg från våra gäster som varit här. Vi tycker själva att vi höjt kvalitén på alla områden – inte bara vad gäller själva tävlingarna, säger Patrik Jemteborn.

Patrik Jemteborn ska nu tillsammans med sina kollegor i skidskytteförbundet utvärdera världscuppremiären och alla kringarrangemang. Målet är att göra ytterligare ett bra arrangemang vid nästa års världscuppremiär och därefter toppa det när VM-karusellen kommer till stan 2019.

- Vi ser på VM 2019 som starten på något nytt, att göra ännu bättre tävlingar och skapa en ny generation inom skidskyttet, säger Patrik Jemteborn.

AnnSofie Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande i Östersund, är väldigt glad över de fina tävlingarna i Östersund förra veckan.
- Det här sätter Östersund på både den nationella och internationella kartan som idrottstad och vinterstad. Det betyder mycket att ha stora tävlingar i Jämtland, säger hon.AnnSofie Andersson vill på kommunens vägnar tacka alla som var med och gjorde årets skidskyttefest möjlig – Östersundarna som besökte arenan som publik, alla funktionärer som bidrog med sin tid och sitt engagemang, skidskytteförbundet och deras medarbetare som sett till att få allting att klaffa under tävlingsdagarna och kommunens stadionpersonal som ställt i ordning spår och lokaler.

- Om vi ska lyckas med den här typen av arrangemang måste vi alla jobba tillsammans mot samma mål. Det har vi gjort den här gången och kommer att göra även i framtiden, säger AnnSofie Andersson.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-05