Publicerad 2016-12-19

Socialnämnden säger nej till längre öppethållande för krogar

Socialnämnden säger nej till motionen om förlängt öppethållande för krogarna i Östersund. Det beslutades på nämndens sammanträde under måndagen.

Motionen om förlängt öppethållande – som skrivits av Joel Nordqvist (M) – fick klartecken i en annan remissinstans, Miljö- och samhällsnämnden, förra veckan. Nordqvist vill att krogarna tillåts att ha öppet till klockan 03.00, en timme längre än vad som är tillåtet i dag.

Men i Socialnämnden blev det en klar majoritet för ett nej, även om nämnden inte var enig.

- Kommunen har tydliga riktlinjer i sina befintliga dokument, och det är bland annat att inte öppna för mer alkoholförsäljning än brukligt. Alkohollagen är en skyddslag och inte en rättighetslag, säger Björn Sandal (S), ordförande i Socialnämnden.

I motionen ingick även yrkande på att öppettider för uteserveringar skulle förlängas till klockan 00.00, jämfört med klockan 22.00 i dag, samt att kommunens ansvar för alkoholtillstånd ska flyttas från Socialnämnden till Miljö- och samhällsnämnden.

Socialnämnden beslutade att svara nej i samtliga fall.

Restaurang mister alkoholtillstånd

Socialnämnden tog också ett beslut om att dra in alkoholtillståndet för en restaurang i Östersund. Restaurangen utreds av Skatteverket för oegentligheter.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-20