Publicerad 2016-12-23

Rätt sorterat julklappspapper ger vitare jular

Att sortera soporna är ett bland de enklaste sätten att vara klimatsmart. Genom att lämna så mycket sopor som möjligt till återvinning spar du på både råvaror och energi. Och spar du energi minskar du också koldioxidutsläppen.

julsortering

Att återvinna julklappspapper minskar koldioxidutsläppen med 37 % jämfört med att börja om från början och hugga ned träd för att tillverka pappersförpackningar. Och tänk på att en pappersfiber kan återvinnas sju gånger.

Ge vintern en julklapp och ge julgranen en god fortsättning

Sortera julklappspapperet som pappersförpackningar och den trasiga ljusslingan som miljöfarligt avfall. Ischokladformarna sorteras som metallförpackningar medan värmeljuskopparna sorteras som metallskrot. Julklapssnörena och knäckformarna är det enda som ska slängas i soppåsen och trasiga julgranskulor är det enda som ska till soptippen. Julgranen får en god fortsättning som bränsle i Jämtkrafts fjärrvärmeverk - lämna den på en återvinningscentral.

En God Vit Jul tillönskas alla av
Avfall Återvinning

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-23