Publicerad 2016-12-28

Tänk på det här innan du firar det nya året med fyrverkerier

Vi vill att alla ska ha ett gott nytt år och då finns det en del saker att tänka på om du planerar att fira in det nya året med fyrverkerier och smällare.

Fyrverkerier över Östersund på natten

Foto: Tommy Andersson

Det finns både de som tycker att fyrverkerier är roligt och festligt och de som tycker att de är obehagliga och onödiga. Många djur som hästar och hundar är rädda för fyrverkerier och kan bli skrämda.

Förbud i Östersunds centrum

I Östersunds kommun är det förbjudet att utan tillstånd från polisen använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor i centrala Östersund. Det gäller inom området från Rådhusgatan i öster, Gränsgatan i söder, Storsjö strand i väster och Arkivvägen i norr.

Tänk på djur och andra

Du får inte heller använda fyrverkerier närmare än 100 meter från Östersunds sjukhus, flera servicehus och andra boenden. Samma regler gäller i närheten av flera platser där det finns djur - som Jamtli, Frösö Zoo, stallarna och hagarna på Östersunds travbana och vid flera ridanläggningar.

Vilka boenden och anläggningar det gäller kan du läsa mer om i kommunens ordningsreglerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.länk till annan webbplats

Fira lugnt och gott nytt år!

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-28