Publicerad 2017-02-09

Vi är på plats i Hochfilzen

Under VM i skidskytte i Hochfilzen i Österrike denna vecka är både tjänstemän och politiker från Östersunds kommun på plats för att träffa IBU, internationella skidskytteförbundet.

Delegation från Östersund

En del av företrädarna från Östersunds kommun och och organisationskommittén för VM 2019 på väg mot Hochfilzen

 

Organisationskommittén för VM 2019 i Östersund är också på plats. Syftet är bland annat att diskutera frågor som rör Östersund som arrangörsstad för kommande världscuper och inte minst VM i skidskytte 2019.

- Vi kommer också att träffa politiska företrädare för Hochfilzen, samt företrädare för den lokala turistorganisationen samt organisationskommittén för VM i Hochfilzen för att få ta del av deras erfarenheter, säger Johan Palm, förvaltingschef för kultur och fritidsförvaltingen.

Östersund har ju under flera år kommit att vara orten där premiären av världscupen i skidskytte skett. Helt i linje med att Östersund vill vara en självklar arrangörsstad.

Eftersom VM i skidskytte och kommande världscuper är strategiskt viktiga för Östersunds kommun och regionen, utifrån att det skapar arbetstillfällen, tillväxt och intäkter är den här typen av möjlighet att påverka på plats viktigt.

- Det är ju nu det diskuteras var kommande arrangemang skall ligga, och vi är öppen för att det landar i Östersund, säger förvaltningschefen Johan palm på Kultur och fritidsförvaltningen som utvecklar skidstadion och Nationalarenan.

Östersund är "Home of great events"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterAnvänd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-02-09