Publicerad 2017-02-22

Östersunds kommun ser över en fastare kontroll och styrning över kommunägda Jämtkraft

Med anledning av att det tidigare riktats viss kritik mot hur dokumentation och kommunikation hanteras mellan ägaren kommunen och Jämtkraft, fick Ekonomidirektör Unto Järvirova uppdraget i höstas.

Uppdraget handlar om att undersöka konsekvenserna av att flytta kommunens ägarandel i Jämtkraft till kommunens moderbolag, Rådhus Ab, i syfte att få till en mer sammanhållen styrning av kommunens bolag.

En sammanhållen styrning innebär att bolagens information till ägaren kommer från ett håll och på samma sätt, samt att kommunens moderbolag Rådhus ABs ägardirektiv blir lättare att genomföra och få ett samlat grepp om sådant som behöver samordnas

Översynen skall vara klart till kommunstyrelsens sammanträde i maj.

Vi berättade redan förra året om hur kommunledningen beslutat om mer fokus på bolagsstyrning av samtliga kommunägda bolag vilket du kan läsa om här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-02-22