Publicerad 2017-03-01

Pengarna räckte till elitmatch och pizza för hela gänget

Kommunens idrottsledarstipendium delas ut till människor som lägger ner sin själ på sitt ledarskap. En av dem som prisades förra året var Carina Månthén som är aktiv i Brunflo fotbollsklubb.

En fot sparkar till en boll på en gräsplan.
Bild på en av förra årets stipendiater, Carina Månthén, som är aktiv i Brunflo fotbollsklubb.

Carina Månthén, aktiv i Brunflo fotbollsklubb.

Hur var det att bli nominerad och dessutom få stipendiet?

- Jag blev förvånad men jätteglad när jag hörde att jag skulle få stipendiet. Det är en ära att bli nominerad, då känns det som att man har gjort något bra, säger Carina Månthén.

Vad gör du som ledare?

- Jag lägger mycket tid på tjejerna i laget, på planering av träningarna och på själva träningarna. Det blir mycket telefon- och sms-kontakt med spelare, de andra ledarna, klubben och andra föreningar. Det är ju ideellt vi jobbar. Samtidigt ger det så mycket, alla tjejerna känns lite som min egna barn.

Hur var den där dagen då stipendiet skulle delas ut?

- Att få komma på rådhuset i fint sällskap och bjudas på god lunch var jättekul, vilken ära.

Vad gjorde du med pengarna då?

- Prispengarna räckte till att ta med tjejerna på en ÖDFF-match och sedan åt vi pizza tillsammans, avslutar Carina Månthén.

Vem vill du nominera?

Självklart har säkert du också någon du vill nominera till idrottsledarestipendiet 2017. Se faktarutan här nedan hur du går till väga och skicka in ditt förslag redan i dag!

Nominera senast 15 mars 2017

... via kommunens webbplats:
http://www.ostersund.se/uppleva-och-gora/stipendier-och-priser.htmllänk till annan webbplats

... eller via brev:

  • Östersunds kommun
  • Kultur- och fritidsförvaltningen
  • 831 82 Östersund

Märk kuvertet med ”Idrottsledarstipendium”

Kontaktperson:
Linnea Nilsson-Vaara, handläggare, Kultur- och fritidsförvaltningen, 063-14 33 61

Östersunds kommuns idrottsledarstipendium

Om stipendet

  • Idrotten är en viktig del av Östersund. Genom idrotten får barn och ungdomar bland annat utlopp för rörelseglädje och tillgång till en gemenskap utanför hemmet och skolmiljön. Men för att barn och ungdomar ska ha möjlighet till organiserad idrott krävs det engagerade och entusiastiska idrottsledare.
  • Som en belöning för sitt engagemang delar Kultur- och fritidsnämnden varje år ut ett stipendium på totalt 10 000 kronor till aktiva ledare inom idrottsföreningar i Östersunds kommun.
  • Stipendiet inrättades 2005 och är tänkt att hylla de människor som lägger ner sin själ på sitt ledarskap för att barn och ungdomar ska få ut så mycket glädje som möjligt av sitt idrottande.

Förra årets stipendiater

Carina Månthén, Brunflo Fotbollsklubb, Claes Coric, Östersund-Frösö Tennisklubb, Curt Karlsson, Häggenås Sportklubb och Torbjörn Sörlin, Badmintonklubben Boston blev förra årets stipendiater.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2018-02-13

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen