Publicerad 2017-04-06

Har du fått post?

Du som är förälder eller vårdnadshavare till en femteklassare ska ha fått ett brev av oss med information om att förebygga tobak, alkohol och andra droger.

Brevlådor vid somrig skogsväg

Barn som närmar sig tonåren kan börja komma i kontakt med tobak, alkohol och andra droger i olika sammanhang. Som vuxen är ditt stöd och dina normer och regler mycket viktiga inför att barnet ska möta dessa sammanhang.

Östersunds kommun hjälper dig att stötta ditt barn genom att bland annat ge råd och tips till dig. I brevet som vi skickat ut får du information om vart du kan vända dig för att få stöd i din roll som viktig vuxen, och var du kan läsa mer om ungdomar och tobak, alkohol och andra droger.

Brevutskicket är en del av kommunens arbete med att förebygga droger och stötta föräldrar. Brevet skickades ut första gången våren 2015, till de föräldrar eller vårdnadshavare som då hade barn i femte klass, och fick då mycket positiv respons från mottagarna.

Har du inte fått brevet?

Om du är förälder eller vårdnadshavare till ett barn i femte klass men inte fått något brev av oss senast i mitten av april så hör gärna av dig till vår koordinator för drogförebyggande arbete. Kontaktuppgifter finns längst ner i texten.

Mer information

Har du några frågor om brevet eller om vårt arbete med drogförebyggande och föräldrastöd? Kontakta gärna vår drogförebyggande koordinator Sofia Haby!

sofia.haby@ostersund.se

Sidan uppdaterad 2017-04-06

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen