Publicerad 2017-04-30

Nu är det dags för Cykelkampen

1 maj är numera inte bara den där extra röda helgdagen.
Det är också det traditionella startskottet för European Cycling Challenge – eller Cykelkampen som vi kallar den här i Sverige.

logotype cykelkampen

 

De som anmäler sig till Cykelkampen har maj månad på sig för att samla på sig cykelkilometrar och vinna fina priser. Men det är inte bara en tävling, utan ett bra tillfälle för att komma igång och använda cykeln i sitt vardagsresande. Det gynnar både den egna hälsan och miljön.

– Tanken med Cykelkampen är att peppa medborgarna att cykla mer, tävlingen är ett roligt och motiverande sätt att göra det på, säger Maria Olsson på Grön Trafik, Östersunds kommun.

Naturligtvis hjälper man också Östersund till en bra placering i European Cycling Challenge som i år arrangeras för sjätte året. Östersund är en av nio svenska städer i årets startfält, och deltar för tredje gången.

Så går det till

Du deltar genom att ladda hem appen Naviki (ny app för i år) till din mobiltelefon och registrerar dig i Östersunds lag. Då är du med och tävlar om fina priser, som biljetter till Storsjöyran, presentkort, biobiljetter och inträden till Storsjöbadet.

Man kan vara med och tävla både individuellt och i lag.

Tävlingen pågår under hela maj månad och det är gratis att delta. Alla kan vara med och du kan anmäla dig och påbörja ditt tävlande när som helst under tävlingsperioden.

Mer information om hur du är med och tävlar hittar du på Cykelkampens egen sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Totalt deltar 52 städer från 18 länder, och det innebär i runda slängar 50 000 cyklister. Gdansk i Polen är för övrigt regerande mästare.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-04-30