Publicerad 2017-06-15

Vad ska du göra i sommar?

Kommunen satsar även i år på att alla barn ska kunna göra roliga saker på sommarlovet.

Pojke som hoppar i vattnet från en brygga.

Foto: Tommy Andersson

Östersunds kommun har åter igen fått statligt stöd från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) för att kunna erbjuda kostnadsfria aktiviteter till barn och ungdomar under sommarlovet. Det här året får kommunen totalt 1 150 000 kronor från MUCF.

- Alla barn ska kunna göra roliga saker på sommaren. Dessa pengar möjliggör för kommunen att kunna erbjuda fler fria aktiviteter, vilket är särskilt viktigt för de barn som lever i familjer som är ekonomiskt utsatta, säger Johan Palm, förvaltningschef för Kultur och Fritid.

Möjlighet till sommaraktiviteter

Tanken med sommarlovsstödet är att ge barn i åldersgruppen 6 till 15 år en möjlighet till sommaraktiviteter. Aktiviteterna ska ge stimulans och personlig utveckling. De ska även stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Sommarverkstad med drama och musik, kostnadsfri sommarlovsdans, öppen fritidsgård, fyra tillfällen med gratis inträde på Storsjöbadet, extra aktiviteter för barn på fritidsklubbar och fritidsgårdar är några saker kommunen valt att satsa pengarna på.

Ha roligt med biblioteket

Östersunds bibliotek anordnar också flera roliga aktiviteter i sommar. Bland annat bokpyssel och knappverkstad, läsa för en hund, hänga på Surfbibblo och animationsverkstad där barnen får göra en egen film.

- Vår förhoppning är att aktiviteterna ska bidra till att barn och unga från olika områden i kommunen och med olika bakgrunder ska mötas och lära känna varandra, säger Johan Palm.

Alla barn och unga mellan 6 och 19 år som är folkbokförda i Östersunds kommun har gratis busskort. Ta gärna bussen till de olika sommaraktiviteterna!

Sidan uppdaterad 2017-08-14