Publicerad 2017-06-16

Östersund firar hållbar gastronomi

På söndag är det FN:s internationella dag för hållbar gastronomi – "World Sustainable Gastronomy Day". Självklart är det något som uppmärksammas i Östersund, som år 2010 av FN-organet UNESCO utsågs till en av hittills 18 "Creative Cities of Gastronomy" i världen.

Tre tallrikar med pasta och grönsaker

I helgen genomförs 24-timmarsfestivalen crEATive pARTy in the Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Frösön, vilket under söndagen sammanfaller med den internationella FN-dagen ”World Sustainable Gastronomy Daylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster”. I det småskaliga och hållbara mathantverkets svenska epicentrum, Jämtlands län, är detta förstås en händelse som ser ut som en tanke.

– Eller hur! Dagen handlar om att uppmärksamma FN:s agenda för hållbar utveckling, som bland annat berör livsmedelsproduktion, biologisk mångfald och landsbygdsutveckling; områden som starkt anknyter till både Östersund och regionen. Att dessa värden manifesteras i en matfestival här hos oss, samtidigt som vi kan slå ett slag för att uppmärksamma FN-resolutionen, tycker jag är fantastiskt, säger Mona Modin Tjulin, kommunens representant i Creative City-nätverket.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-06-16