Publicerad 2017-06-18

Kommunen prisar förnyelse som gör skillnad - här är de nominerade

Kommunens nya interna kvalitetspris ska lyfta fram och sprida goda exempel som gör skillnad för medborgarna. Under måndagskvällen delas Förnyelsepriset ut för första gången.

Vy över Östersund på natten med ett kraftigt norrsken i bakgrunden.

Foto: Göran Strand

För att öka nyttan och kvaliteten för kommunens medborgare jobbar Östersunds kommun från och med år 2017 med ett nytt internt kvalitetspris som går under namnet Förnyelsepriset.

Det nyinstiftade priset ska uppmärksamma kommunalt och enskilt drivna verksamheter (som finansieras av Östersunds kommun) som genom förnyelse har förbättrat kvaliteten, ökat effektiviteten, bidragit till en hållbar utveckling eller gjort arbetet enklare.

Det viktiga är resultatet

Det kan handla om stora eller små utvecklingsprojekt, vardagsförbättringar, en ny metod, ett arbetssätt eller nya former för dialog och kommunikation. Det viktiga är - resultatet.

Kommunens olika verksamheter har under våren kunnat ansöka om priset och vid stoppdatumet 15 april hade totalt 20 bidrag lämnats in.

Därefter har en omfattande urvalsprocess skett där examinatorsgruppen har diskuterat och värderat de olika ansökningarna - bland annat utifrån nytta, grad av förnyelse och resultat.

Ingen enkel urvalsprocess

- Urvalsprocessen har inte varit helt enkel då det görs otroligt mycket bra, spännande, kreativt och utvecklande arbete ute i verksamheten, säger Ulf Sandberg, verksamhetscontroller vid Kommunledningsförvaltningen, som fungerat som samordnare för gruppen med examinatorer.

- Efter en del diskussioner blev vi dock överens om att titta vidare på sex ansökningar, och dessa är nu nominerade till årets pris.

Priset delas ut i anslutning till måndagskvällens Kommunfullmäktige och bidragen tävlar om totalt tre prissummor som ska användas till verksamhetsutveckling - 50 000, 25 000 och 10 000 kronor.

Läs mer om kommunens nya kvalitetspris på sidan Förnyelsepriset

De är nominerade till Förnyelsepriset 2016

  • HVB-hemmet Ankaret – För sitt arbete med att byta ut ett traditionellt schematänk mot ett modernt och flexibelt schema.
  • Bergets förskola – För sitt arbete med att ta fram ett digitalt årshjul för en effektivare planering.
  • Fagervallsskolan – För sitt arbete med genrepedagogik som förenar, förenklar, förbättrar och förnyar.
  • Fordonsenheten – För sitt arbete med att byta ut fossilbränslet diesel mot det mera klimatsmarta HVO-bränslet.
  • Område tillväxt – För sitt arbete med att ta fram tillväxtplanen Mer [*] Östersund.
  • Team Unga Vuxna – För sitt arbete med att göra broschyrer och filmer målgruppsanpassade.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-06-18

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen