Publicerad 2017-07-19

Biblioteksbussen på plats när debutanter uppmärksammas

När tretton litterära förstlingsverk visas upp i en utställning på Jamtli Exercishall spetsar Östersunds bibliotek tillställningen genom att låta besökarna träffa några av de aktuella författarinnorna, i bokform, ombord på biblioteksbussen.

Östersunds biblioteks bokbuss, färgglatt utsmyckad och med texten "En buss fylld med läsupplevelser" längs sidan.

I samband med vernissagen för utställningen "Debut" på Jamtli Exercishall torsdag den 20 juli, kommer Östersunds biblioteksbuss att finnas på plats, och duka upp lite extra med författarinnor från länet.

Ordet "debut" skrivet i gammaldags, snirklig skrivstil. Bokstaven "b" är tydligt smutsfläckad på ett sätt som antyder att handen som skrivit texten ofrivilligt dragits över bokstaven innan bläcket riktigt hunnit torka.

Debut är ett välkomnande rum där det skrivna ordet som uttryck är i fokus.

Ramverket är tretton uppslag tryckta i storformat, ur tretton författarinnors debutböcker. Debuter som gjorts under de senaste hundra åren, med olika anknytning till Jämtland/Härjedalen som geografiskt område.

Parallellt med uppslagen är utställningen en plats för eget skapande och lek. Stort golvalfapet, ändlös kylskåpspoesi, egna skrivexperiment.
Läs en saga för en nalle eller fördjupa dig i ett författarskap.

Debut visas 20 juli - 13 augusti, torsdag - söndag kl 13-17.

Läs mer om utställningarna på Jamtli Exercishall under 2017länk till annan webbplats

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-07-19