Publicerad 2017-08-12

Framåt med hjärtat på Östersunds camping

Sally och Erika är en del i gänget på Östersunds Stugby och Camping. Tillsammans med sina kollegor ser de till att allt rullar på och att gästerna är nöjda. Ett arbete som är varierande och ger viss inblick i mänsklig psykologi.

Erika står redo med städcykeln. Vagnen bakom är fylld med allt hon behöver.

Erika står redo ute på campingen med städcykeln. Vagnen bakom är fylld med allt hon behöver.

Ständig utveckling

Sally är platsansvarig och pysslar oftast med allt från personalfrågor och admini­stra­tion till att stå i receptionen och hjälpa till med städning. Hon har varit länge på camp­ingen och trivs bra.

- Variationen tycker jag är något av det bästa med jobbet. Och även friheten att kunna arbeta med något utomhus om jag känner för det. Är det en regnig dag så hugger jag tag i något på kontoret istället, säger Sally och fortsätter:

- Vi jobbar hela tiden med utveckling av området utifrån de behov som uppstår och har en treårsplan för renover­ing och investeringar. Så emellanåt får man vara med och bygga upp nya stugor och service­hus från planering till inredning, det är jättekul och kreativt berättar Sally.

Sally blandar det administrativa med praktiska sysslor, möjligheten att kunna styra sina dagar uppskattar hon.

Sally blandar det administrativa med praktiska sysslor, möjligheten att kunna styra sina dagar uppskattar hon.

När viljor kolliderar

Det passerar många människor på campingen och det märks ibland att familjerna spenderar mer tid tillsammans än de är vana.

- De har semester från jobb och lov från skolan, alla är tillsammans nästan hela tiden. Och en del konflikter kan uppstå när viljorna drar åt olika håll, säger Sally och fortsätter:

- Det kan bli både lite tråkiga och roliga historier. En dag var det en man som kom till receptionen och sa att han ville betala ett fönster. Jag undrade vad som hade hänt. Han berättade ärligt att han i dispyt med frun hade kastat diskstället efter henne. Hon hade duckat och fönstret fick ta smällen istället, säger Sally och skakar på huvudet.

Många gäster

Campingen är en av Sveriges största stugbyar med 204 stugor och rum, med 860 bäddar, och 254 campingplatser. De har mellan 65–70 000 gästnätter per år. Gästerna brukar ge ett gott betyg men ibland kan missnöje uppstå och Erika berättar hur hon brukar bemöta det:

- Jag försöker alltid bekräfta gästerna, att jag hör vad de säger och förstår dem. Sen försöker jag komma till en gemensam lösning och tacka för att gästen sa till. Det är viktigt att vi lever upp till gästernas förväntan och helst lite till, säger Erika.

Från företagare till student

Erika har varit delägare i ett företag med café- och restaurang­verk­sam­het som nu är sålt. Hon har jobbat på Storsjöbadet och camp­ingen sedan dess men har lite andra planer framöver.

- I höst kommer jag börja studera till sjuksköterska här i Östersund. Det verkar behövas mycket folk inom vården, men jag kommer också fortsätta jobba extra här och på badet. Jag trivs bra och det är så skönt, efter tiden som företagare, att ha ett schema med raster och semester utan jobbsamtal. Kommunen är en trygg arbetsgivare och allt är uppstyrt, säger Erika och berättar med ett leende att hennes favoritsyssla på campingen faktiskt är att klippa gräset.

Erika

Blir det någon pension?

Sally är 63 år nu och börjar fundera kring pensionen. Hon började arbetslivet inom vården och har även varit skidlärare i Vemdalen. På campingen har hon varit sedan 1986.

- Jag tänkte att Erika skulle bli kvar här på heltid, men hon kommer ju börja plugga till hösten, så nu vet jag inte hur det blir med pensionen, skojar Sally och fortsätter:

- Förr om åren kunde sommarjobbarna komma och säga att de ska hälsa från deras mamma, någon väninna till mig. Numer hälsar de från sin mormor istället, säger Sally och skrattar.

Läs mer om att jobba i Östersunds kommun och kolla in lediga tjänster!

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-08-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen