Publicerad 2017-10-24

Kommunens Super­snöskottare fixar Super­snön till Super­sprinten

Inför säsongens första stora internationella skidtävling nu i helgen har kommunen lånat ut lite av sitt lagrade vita guld till Östersund Vinterfestival. Därmed kommer världseliten att få chansen att "köra in" den förstklassiga snön innan den får återvända till Skidstadion och ÖSK, där den sedan kommer både proffs och amatörer till godo i vinter.

Röd pistmaskin skyfflar ut snö i skogen.

– Ja, nu blir det till att skotta! Det är 500 kubikmeter snö som ska ut på Gunder Häggs väg inför helgens tävlingar. Det blir jättebra. Vi kommer att fixa supersnö till supersprinten, säger Roger Hedlund, som är driftansvarig på Skidstadion.

Det är Jämtländska Sportkompaniet, där Jämtland Härjedalens Skidförbund och länets skidföreningar samverkar, som arrangerar tävlingen. Överskottet från arrangemanget kommer att fördelas bland klubbarna och komma länets unga skidåkare till godo.

– Vi har ett mycket bra samarbete med kommunen, och jag vill att alla inblandade ska ha credd för det. Det har varit positivt och lösningsorienterat hela vägen och för det vill jag tacka, å länets alla skidungdomars vägnar, säger arrangören Ante Andersson.

Skidstadion öppnar

– Vi öppnar även vårt konstsnöspåret på Skidstadion till helgen, så det blir ett bra tillfälle för tävlingsåkarna träna. Men det är givetvis öppet för alla, och under öppningshelgen är det dessutom gratis att åka. Därefter är det spårkort som gäller, säger Roger Hedlund.

Under Vinterfestivalen kommer kommunen att sälja spårkort för säsongen 2017/-18, men det finns många sätt att köpa spårkort.

Priser och information om spårkort

Pangstart på skidsäsongen

Östersund Vinterfestival är värd för Supersprinten, som är säsongens första stora internationella skidtävling. Svenska landslaget är på plats, och söndagens tävlingar kommer att TV-sändas live.

– Det här kommer att bli något alldeles speciellt! Det kommer att vara massor med människor på plats, och naturligtvis ännu fler i TV-sofforna runt om i Sverige. Det blir en riktig pangstart på skidsäsongen, det törs jag lova, säger Putte Eby, event- och besöksnäringsstrateg vid kommunen.

Bra reklam

Östersunds kommun är en stolt sponsor av evenemanget, och har utöver "snölånet" även investerat 400 000 kronor för att marknadsföra sitt varumärke.

– Det här är väldigt bra reklam för Östersund. Tänk att man inom loppet av bara ett par veckor, på nästan bara ett snöbollskasts avstånd, kan få se både skidåkning och fotboll av internationell toppklass härifrån. Den här stan är verkligen fantastisk, säger Putte Eby.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-10-24

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen