Publicerad 2017-12-05

Nytt långlopp på stadion

Söndag 17 december är det premiär för ett nytt långlopp på Östersunds skidstadion. Östersund Classic – ett varvlopp öppet för alla.

tävlande skidåkare med stor jublande publik på läktaren i bakgrunden, östersunds skidstadion

Östersund Classic är tänkt att locka både elitåkare, motionärer och barnfamiljer till en fin skiddag.

– Vi har så fina förutsättningar på skidstadion, inte minst med snösäkerheten så tidigt, så det kändes givet att dra igång ett nytt lopp som dessutom passar väldigt bra i tävlingskalendern, säger initiativtagaren Jerry Ahrlin, turistkonsulent på Östersunds kommun.

Långloppsveteranen Jerry Ahrlin har saknat en tävling i mitten på december sedan flera andra tävlingar före jul flyttat på grund av de senaste årens snöbrist.

Östersund Classic kommer att köras över distanserna 40 km, 20 km och 10 km – där de två förstnämnda är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Loppet körs i klassisk stil och med masstart.

– Värt att påpeka är att vi inte kör på världscupbanorna. I Östersund Classic blir det betydligt enklare banor, oavsett snötillgång, säger Jerry Ahrlin.

Arrangörsföreningen Östersunds SK hoppas på flera internationella namn i startlistan. Klara för tävlingen är Vasaloppsmästaren John Kristian Dahl och Britta Johansson Norgren. I samband med tävlingen kommer John Kristian Dahl att hålla ett föredrag och tipsa om träning till intresserade skidåkare.

– Vi hoppas på mycket folk på Östersund Classic även om premiärloppet kom till med lite kort varsel, säger Jerry Ahrlin.

Förutom själva tävlingen blir det en hel del kringarrangemang på stadion den här dagen, inte minst för de yngsta.

På länken här nedanför kan du läsa mer om vad som händer under Östersund Classic, och hur man anmäler sig.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2017-12-05