Publicerad 2018-01-22

Vad behöver vi lära oss i Östersund för att vara välkomnande inför, under och efter Special Olympics World Winter Game 2021

Den 13–14 februari arrangerar kommunen ett utbildningsseminarium för att lyfta värdskap, och öka kunskaper om hur Östersund kan bli mer välkomnande och tillgängligt.

Vi vill att du kommer så anmäl dig senast 7 februari!

Östersunds storsatsar tillsammans med Åre för att bli en storregion för internationell vinterparasport.
Vi har arenorna. Vi har erfarenheten. Och vi vill förbättra hälsan för alla.

Mellan 2018–2023 är en rad evenemang inom parasport planerade i regionen.
Dessutom har svenska parasportförbundet ansökt om att Special Olympics World Winter
Games ska arrangeras i Östersund och Åre 2021.

Det kan innebära att 3 000 aktiva från 105 länder, 100 000 gästnätter i regionen och 1 000 journalister kommer hit till regionen.

Vad innebär det här för möjligheter? Och vilka krav ställer det när det gäller allt från bemötande till byggnader? Genom utbildningsdagarna vill vi väcka lusten, inspirera, sprida kunskap och vända perspektiven.

De här frågorna är i fokus 13–14 februari

Vad skulle ett Special Olympics World Winter Game 2021 innebära för regionen? Kunskapsläget i kommunen, nationellt och internationellt vad gäller personer med funktionsnedsättning.
Vad är design för alla? Hur kan vi göra ännu bättre för alla? Hur gör vi Östersund till en plats för alla?

Få kunskap om hur vi kan förbättra allt från byggnader och fysiska miljöer till bemötande. Efter seminariet ska deltagarna ha fått kunskap, idéer och inspirationen om hur och varför förbättringar inom tillgänglighet kan göras.

Vem vänder sig utbildningen till?

Du kan välja mellan att gå heldag den 13 februari eller någon av halvdagarna (förmiddag eller eftermiddag) den 14 februari

13 februari är en dag som i huvudsak vänder sig till dig som är beslutsfattare eller chef – varför och hur är de här frågorna viktiga i din verksamhet? Här finns chans att få fördjupad kunskap och även konkreta råd på förändringar som leder till förbättring för alla.

De två halvdagarna den 14 februari vänder sig till dig som i din vardag möter människor och praktiskt arbetar med frågor som kan röra tillgänglighet.
Kanske jobbar du till exempel inom hotell, restaurang, fastighetsskötsel, handel eller turism.

Anmälan och program

Anmäl dig senast 7 februari

Anmäl dig härlänk till annan webbplats

Här hittar du hela programmet och mer informationlänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2018-01-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen