Publicerad 2018-04-13

Curling-VM i Östersund

De två grenarna Seniors och Mixed dubbel spelas mellan den 21 och 28 april.

Junior curlingspelare på isen i Östersund Arena

Bild från B-junior curling världsmästerskapet som ordnades i Östersund 2017. Foto: WCF/Jörgen Nilsson

Tävlingarna går av stapeln i Östersund Arena och två grenar kommer att vara representerade på världsmästerskapet. Den ena är Seniors, där kvinnor och män över 50 år tävlar. Den andra är den nya grenen Mixed dubbel där lagen består av en kvinna och en man. Grenen hade premiär på vinter-OS 2018. Mixed dubbel ska spelas i A-hallen och Seniors i B-hallen på Östersund Arena.

Östersunds curlingklubb har tidigare arrangerat flera internationella juniorevenemang och SM-tävlingar. Senast i januari 2017 ordnade de B-junior VM i Östersund vilket lockade 44 lag från hela världen.

- Den tävlingen var första steget på en plan att inom några år få arrangera den ”riktiga” stora VM-tävlingen som i år genomfördes i Las Vegas, steg två är nu dessa VM-tävlingar, säger Putte Eby, event- och besöksnäringsstrateg på Östersunds kommun.

Kommunen stöttar arrangemanget

Östersunds kommun ger ett arrangemangsbidrag till Östersunds curlingklubb och världsmästerskapet.

- Att arrangemang som detta anordnas i Östersund är viktigt både för att Östersund ska fortsätta växa och vara en attraktiv stad att bo i, men också för att event och tävlingar som detta bidrar till turistekonomiska effekter, menar Putte Eby som säger att curling-VM uppskattningsvis kommer generera ungefär 4500 gästnätter från publik, spelare och ledare samt ökad handel.

Sidan uppdaterad 2018-04-13

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen