Östersunds kommunvapen

Du är här:

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Besöksattraktioner i Östersund

Surfbukten

Det finns en mängd sevärdheter och besöksattraktioner i Östersund. Här listas några av dem.

Mer information om sevärdheter, evenemang, aktiviteter och attraktioner finns på Turistbyråns hemsida Östersund Turist och Kongresslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jamtli

Jamtli är mer än ett vanligt museum. Sommartid finns aktörer som gestaltar livet från förr i stad och på gårdar. Under vintern är julmarknaden höjdpunkten.
Jamtlilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Storsjöbadet

Storsjöbadet är ett äventyrsbad med tre stora vattenrutschbanor, klättervägg, vattenpist och relax. Det finns också badavdelning för de små med egna rutschkanor. Sommartid finns ett stort uteområde med utomhuspooler, lekplats och beachvolleyplaner.
Storsjöbadetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frösö Zoo

Djur- och nöjesparken Frösö Zoo är en av Jämtland mest besökta turistattraktioner med Sveriges största tropikhus och Norrlands enda biologiska museum.
Frösö Zoolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Moosegarden

En älgfarm i Orrviken där besökaren kommer riktigt nära och kan klappa och mata älgarna.
Moosegardenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Multichallenge

Ett 5 800 m2 stort äventyrshus med massor av olika aktiviteter och spel. Till exempel bodaborg-banor, gokartbana, 48 meter bilbana, spelhall och och internetcafé.
Multichallengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Djungelhuset

En äventyrsvärld för barn i åldrarna 0-12 år med  bland annat en klätterställning i tre våningar, ett bollkanontält och ett kuddrum för dom minsta. I cafét serveras lunch och fika.
Djungelhusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinterparken

Vinterparken är den självklara mötesplatsen under vårvintern i Östersund. Här finns det en snöborg för barnen, solstolar, skridskobanor, grillplatser och mycket annat. Från Vinterparken löper även Medvinden, en två mil lång upplogad skridskobana, ut på Storsjöns is.
Vinterparkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Surfbukten

Nu kan du åka wakeboard/vattenskidor eller wakeskate mitt i stan. En 150 meter lång kabel som drivs av en motor gör det möjligt att köra utan båt. Du väljer själv om du vill åka på hopp och rails eller bara njuta av sköna svängar mitt i staden.
Surfbuktenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerat:

2013-11-08
Kundcenter

063 14 30 00

Kontakt

Östersunds kommun

831 82 Östersund

Telefon: 063-14 30 00