Östersunds kommunvapen

Du är här:

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Evenemang

Bild av publikhavet vid en av yrans konserter


Östersund är en stor arrangörsstad, särskilt inom vinteridrotter, och tillsammans med Åre satsar vi på att bli norra Europas ledande vintersportregion. Men även på sommaren bjuds det på stora evenemang, bland annat Sveriges största stadsfestival.

VM och världscupspremiärer i skidskytte

De senaste åren har Östersund bland annat haft VM i skidskytte, Junior-VM i curling och 2012 arrangerades här SM-veckan, något vi hoppas på att få göra 2015 och 2016 också. Världscuppremiären i skidskytte hålls årligen i Östersund och nu ska vi ansöka för skidskytte-VM 2019.

Storsjöyran

Varje sommar arrangeras Storsjöyran som är Sveriges äldsta stadsfestival. Egentligen är det två festivaler i en. Dels festivalkvällarna då mängder av internationella och nationella artister uppträder på Yrans olika scener, dels den tio dagar långa Yranveckan 
Storsjöyrans hemsidalänk till annan webbplats

Storsjöcupen

I början av juli arrangeras en av Sveriges största fotbollscuper för ungdomar här i Östersund, Storsjöcupen med 400 deltagande lag. Genom åren har lag från Sverige, Norge, Mexico, Indien, Sydafrika, Uganda och USA och en mängd andra länder deltagit i den populära cupen. Läslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster mer om Storsjöcupenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En evenemangskalender för allt som händer och sker, stort och smått i vår stad, hittar du på Turistbyråns hemsida. www.visitostersund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerat:

2013-11-08

Kontakt

Östersunds kommun

831 82 Östersund

Telefon: 063-14 30 00