Tallbacka

Tallbacka ligger naturskönt inom området Solliden
där det finns fina strövområden.

På Tallbacka finns 24 lägenheter. Boendet finns på andra våningen. Lägenheterna är handikappanpassade och utrustade med kökspentry. Varje lägenhet har tvättmaskin och torktumlare. Hiss finns.

Boendet har gemensamma utrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås
och delta i olika aktiviteter. I anslutning till gemensamhetsutrymmena finns stora altaner. På innergården finns en trädgård med möjlighet till aktivitet och avkoppling.

Så tar du dig dit   

Buss nr 6 Centrum- Solliden. Hållplats Solliden.

Aktiviteter

Måndag em: musik och rörelse

Onsdag em: bingo

Torsdag fm: herrgrupp i samarbete med Röda korset

Fredag em: fredagsfika m allsång

Varannan helg: filmvisning

En tisdag i månaden: gudstjänst

Se anslagstavla på Tallbacka

Solrummet

Under årets mörka månader och när sommaren är kall finns ett solrum att tillgå. Där du i värmen och atmosfären kan drömma dig bort till varma länder och sitta med fötterna i sanden och höra vågornas brus.

 

Måltider

Alla måltider serveras utifrån önskemål i gemensamt kök eller i den egna lägenheten. På Tallbacka serveras frukost, lunch, middag och mellanmål.
Maten tillagas i centralköket på Solliden.

Den som behöver specialkost får givetvis detta.

Hälso- sjukvård och omsorg

På Tallbacka finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Läkare finns att tillgå från Z-gränds hälsocentral. Om du önskar att behålla din tidigare husläkare är detta möjligt. Detsamma gäller tandläkare.

Övrig omvårdnadspersonal finns tillgänglig på boendet under hela dygnet. En kontaktman ska finnas utsedd som du i första hand kan vända dig till när du undrar något.

När du flyttar hit

Din lägenhet är omöblerad och du tar med dig allt som du behöver i din vardag som exemeplvis möbler, sänglinne, kläder, hygienartiklar, städutrustning och husgeråd. Prata med personalen om Du ska ta med säng.

Tänk på att Du behöver en hemförsäkring.

I nära anslutning till inflyttningen träffas vi och genomför en planering utifrån Dina behov och önskemål.

Sidan uppdaterad 2017-12-29