Meny Måltidsservice

Här hittar du Måltidsservices menyer för lunchserveringar och särskilda boenden för pensionärer.

Meny för lunchserveringar

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Vecka 2-7 Lunch.pdföppnas i nytt fönster 114.4 kB 2017-12-19 17.26
Vecka 8-13 Lunch.pdföppnas i nytt fönster 114.3 kB 2018-01-25 15.36

Meny för särskilda boenden 

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Vecka 2-7 Hemgården.pdföppnas i nytt fönster 121.7 kB 2017-12-19 17.26
Vecka 2-7 Häradsgården.pdföppnas i nytt fönster 122.7 kB 2017-12-19 17.26
Vecka 2-7 SÄBO.pdföppnas i nytt fönster 122.8 kB 2017-12-19 17.26
Vecka 2-7 Ängegården.pdföppnas i nytt fönster 152.7 kB 2018-01-10 11.19
Vecka 8-13 Hemgården.pdföppnas i nytt fönster 122.8 kB 2018-01-25 15.36
Vecka 8-13 Häradsgården.pdföppnas i nytt fönster 122.9 kB 2018-01-25 15.36
Vecka 8-13 SÄBO.pdföppnas i nytt fönster 122.7 kB 2018-01-25 15.36
Vecka 8-13 Ängegården.pdföppnas i nytt fönster 122.4 kB 2018-01-25 15.36

Meny för Påskafton

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Påskaftonsmeny Lunch.pdföppnas i nytt fönster 697.3 kB 2018-01-25 15.36
Påskaftonsmeny SÄBO.pdföppnas i nytt fönster 698.3 kB 2018-01-25 15.36

Info om matsedlarna

Matsedlarna rullar i två 6-veckorsperioder med avbrott för storhelger och sommar. Den finns både som heldag, lunch med efterrätt och middag, och enbart lunch med efterrätt. Den innehåller mestadels husmanskost och maträtterna anpassas efter årstider och högtider.

Matsedeln skrivs av kostsamordnare i samråd med kökschef, kockar och även synpunkter från kostombuden. Häradsgården i Lit och Hemgården i Fåker gör några små justeringar enligt egna önskemål från kunden.

Lunch med efterrätt och middag ger cirka 50 procent av dagens behov av näring och energi. För att täcka det totala dagsbehovet behövs tillbehör till måltiderrna tex måltidsdryck och smörgås samt frukost och 2-3 mellanmål fördelade över dagen. Vissa kan också behöva en förfrukost eller något att äta/dricka under natten.

Sidan uppdaterad 2018-01-25