Cykelkampen

Cykelkampen Östersund vs. Europa 1-31 maj

Cykelkampen är en cykeltävling mellan städer i Europa som pågår 1-31 maj. Genom att delta i tävlingen och registrera dina vardagsresor på cykel kan du hjälpa Östersund att bli bästa cykelstad i Europa och har samtidigt chans att vinna fina priser!

Du som cyklar inom Östersunds kommuns gränser kan delta i tävlingen. Du gör det genom att registrera dina cykelresor via en app eller hemsida. Det är enkelt och kostnadsfritt att delta och du kan börja när du vill under maj månad.

Priser

Samtliga vinnare i Cykelkampen 2017 har kontaktas via e-post.

 • Bästa individuella cyklist
  • 1:a pris är presentkort hos cykelhandlare (värde 1000 kr)
  • 2:a pris är presentkort hos cykelhandlare (värde 750 kr)
  • 3:e pris är presentkort hos cykelhandlare (värde 500 kr)
 • Bästa lag (antal km/deltagare) vinner presentkort på gemensam aktivitet (värde 3000 kr)
 • Alla som cyklat minst 40 km under maj är med och tävlar om Yran-biljetter, biobiljetter och inträde till Storsjöbadet!

 

Så här gör du för att delta

Cykelkampen startar 1 maj, men du kan ladda ner appen redan nu.

 • Ladda ner den kostnadsfria appen Naviki till din smarta telefon. Appen finns tillgänglig för Android, iOS och Windows Phone.
 • Skapa ett användarkonto.
 • Tryck på "Inställningar", sedan "Tävlingar/Contests" och välj "ECC2017". Markera "Jag deltar/I'm participating" och välj Östersund som lag i listan.
 • På samma sida går det att ansluta sig till en undergrupp, t.ex. din arbetsplats. Välj ett befintligt lag eller anmäl ett eget lag.
 • Registrera dina resor i appen genom att trycka på "Spara vägen" när du börjar cykla.
 • Det går även att efterregistrera dina resor på Navikis hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instruktion för Navikis app (svenska)PDF

Instruktion för att efterregistrera resor (svenska)PDF

Instruktioner och användarguide på Navikis hemsida (engelska)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bilda ett eget lag

Vid registreringen väljer du att delta i Östersunds lag, men det är också möjligt att bilda ett eget lag inom laget. Undergrupperna är arbetsplats, skola eller annan grupp. Utmana kollegor, familj och vänner! Gör gärna Cykelkampen till en friskvårdsaktivitet och uppmuntra deltagande med egna priser.

Fyll i anmälan nedan, vi skickar en bekräftelse per mail när laget har lagts till i appen. Därefter kan du och dina lagkamrater gå med under "Mina lag". Alla dina resor registreras i både Östersunds lag och ditt eget lag.

Anmäl ett lag

 
Tävlingsregler

Alla vardagsresor med cykel räknas, till exempel till jobbet, skolan och affären. Långa träningspass på cykel räknas inte med i tävlingen, det regleras genom resans längd och hastigheter.

Läs mer om tävlingsreglernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om tävlingen

European cycling challenge, eller Cykelkampen som den kallas, är en cykeltävling där europeiska städer tävlar mot varandra om vem som kan cykla mest. Tävlingen pågår 1-31 maj och 2017 deltog Östersunds för tredje året i rad.

2017 blev Östersund sjunde bästa cykelstad i Europa i konkurrens med 51 andra städer. I Östersunds lag cyklade vi tillsammans 29 411 kilometer.

Resultat

Bästa cykelstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Östersundstoppenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Totalt i Europalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-06-15