Europeiska trafikantveckan

Europeiska trafikantveckan är en årligt återkommande kampanj som syftar till att upplysa om och uppmuntra fler att upptäcka alternativa transportmedel istället för bilen. Östersund har deltagit i kampanjen varje år sedan 2002.

Kampanjen, som internationellt kallas European Mobility Week, omfattar ett stort antal länder i Europa. 2014 deltog 2 012 städer i 44 europeiska länder och i Sverige deltog 87 kommuner.

Europeiska trafikantveckan 2016

Årets upplaga av Europeiska trafikantveckan kommer gå av stapeln den 16-22 september 2016. Mer information om vad Östersunds kommun och partners gör under veckan kommer att publiceras här på sidan, håll utkik!

Årets tema

Temat för Trafikantveckan 2016 är Hållbart smarta resor och transporter - en investering för Europa! Temat fokuserar på hållbart resande kopplat till lönsamhet och årets slogan är Res hållbart - lönsamt och smart!

Klimatseminarium 2016

Den 21 september arrangeras det årliga klimatseminariet i Östersund, i samband med den Europeiska trafikantveckan. Seminariet är det fjortonde i ordningen.

Genom intressanta föredragshållare och möten hoppas vi att du ska få inspireras och därefter bidra till att vårt län blir fossilbränslefritt till år 2030.

Syftet med seminariet är att inspirera och ge ökad kunskap om de senaste trenderna, för att vi tillsammans ska kunna begränsa vår klimatpåverkan. Seminariet riktas till alla: näringsliv, beslutsfattare, intresseorganisationer, studerande och allmänhet.

Årets seminarium har tema "Från Paris till hemmaplan", hur påverkar FN:s klimatavtal oss och hur kan vi bidra till att uppfylla vår del av avtalet?

Exempel på innehåll:

  • Vad säger de senaste klimatscenarierna
  • Elvägar och självkörande bilar
  • Vätgas
  • Hållbara transporter i Östersunds kommun och i länet
  • Samarbete gör skillnad i klimatarbetet – aktuellt från Klimatråd Jämtlands län
  • Klimatbanta som en mästare

Se fullständigt programlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan

Du anmäler dig senast 13 september genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats.

Seminariet arrangeras av Länsstyrelsen Jämtlands län, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Länsförsäkringar Jämtland.

Östersund - Segrare i Europeiska trafikantveckan 2014

Östersund – Bästa arrangör av Europeiska trafikantveckan 2014 

I mars 2015 vann Östersund priset som bästa arrangör av Europeiska trafikantveckan 2014. Det var tredje året i rad som Östersunds kommun var finalist i Europakommissionens pris­ut­delning för städer som deltagit i kampanjen.

Se filmerna om Östersunds kommuns arbete med hållbart resande som gjorts av Europakommissionen!

Sidan uppdaterad 2016-08-23