Lokaler att hyra

Här hittar du information om lokaler i Östersunds kommun som kan vara lämpliga för föreningar och privatpersoner som vill korttidshyra en lokal för att ett internt eller publikt arrangemang.

Vår ambition har varit att göra inventeringen så omfattande som möjligt, men om du tycker att någon lokal fattas hör gärna av dig till kommunens Kundcenter.

Här hittar du lokalförteckningen!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolor och förskolor

I lokalförteckningen finns inga skolor, förskolor, sport- och gymnastikhallar med.

Alla skolor och förskolor har lokaler för eventuell uthyrning. I samtliga fall är det respektive skolas rektor som beslutar om tillgänglighet och bokning. Läs mer om kommunens skolor och förskolor finns på Östersund kommuns hemsida hos barn och utbildning.

Skolor som har aulor: Palmcrantzskolan, Wargentinskolan, Östbergskolan och Parkskolan.

Sport- och gymnastikhallar

Kommunens samtliga sport- och gymnastikhallar (förutom Häggenås sporthall och Hara allaktivitetshus som ägs och drivs av ideella föreningar) kan du finna information om och boka via kommunens system Interbooklänk till annan webbplats.

Permanenta lokaler

Är du eller din förening ute efter en permanent lokal för er verksamhet har alla de i kommunen verksamma fastighetsbolag information om tillgängliga lokaler på sina respektive hemsidor.

Bra att tänka på när du eller din förening hyr lokal

Respektera alltid uthyrarens regelverk för sin lokal! Många kräver till exempel alkohol- och drogfrihet i sina lokaler.

Försäkra dig om att den du hyr av har försäkringar när det gäller lokalens grundutrustning. Du som arrangör är skyldig att se till att du eller din förening har försäkringar för dem som besöker ditt arrangemang eller den du anställt för att medverka på evenemanget.

Sidan uppdaterad 2016-04-10