Mötesplatser och lokaler

Fyra ungdomar står och pratar på ett fik

Östersunds kommun erbjuder olika typer av mötesplatser som vänder sig exempelvis till dig som är skolungdom, äldre eller som har en funktions­­ned­sättning.

Våra mötesplatser

Gamla Tingshuset

Gamla Tings­huset ligger centralt i Öster­sund och är en mötesplats med möjlighet att konsumera och producera kultur och upplevelser. Målgruppen för verksamheten är först och främst ungdomar mellan 16-25 år.

Läs mer om Gamla Tingshuset

Ladies Villa

Ladies Villa är en mötesplats för invandrar- och flyktingkvinnor. På Ladies Villa har kvinnor möjlighet att utveckla det svenska språket och öka kunskapen om samhället.

  • Studiebesök
  • Föreläsningar
  • Fokus på det svenska språket
  • Språkträning/litteratur på lätt svenska
  • Skapande verksamhet
  • Tolkstöd vid behov

Kontakt

Vi träffas på Integrationsservice, på Kyrkgatan 49, tisdagar och torsdagar, klockan 13.00 - 16.00.

Mötesplatser för äldre och andra

Det finns mötesplatser på flera ställen runt om i kommunen dit man kan komma för att få sällskap eller delta i de olika aktiviteter som arrangeras. Mötesplatserna är en uppskattad samlingspunkt för många äldre. Men alla åldrar är välkomna.

Den största mötesplatsen finns på Prästgatan 58. Här finns bland annat café/restaurang, bastu med relax, galleri och fotvård. Här ordnas aktiviteter för alla åldrar.

Läs mer om Prästgatan 58 - mötesplats för alla åldrar

Läs om samtliga mötesplatser för äldre i kommunen

Hyra lokaler

Vi har sammanställt information om lokaler i Östersunds kommun som kan vara lämpliga för dig som privatperson eller förening när du vill hyra en lokal för internt eller publikt arrangemang.

Gå till sidan Lokaler att hyra

Sidan uppdaterad 2017-10-11