Förälder Östersund

Genom Förälder Östersund får du möjlighet att utveckla din roll som förälder, lära dig nya färdigheter och dela erfarenheter med andra föräldrar.

Förälder Östersund anordnar kostnadsfria kurser, studiecirklar och föreläsningar för föräldrar med barn i åldern 0-18 år. Vi vänder oss till dig som vill utvecklas i relationen till ditt barn, få råd och tips för att hantera konflikter och få vardagslivet att flyta lite smidigare.

Detta erbjuder vi

Föreläsningar

Förälder Östersund erbjuder före­läs­ningar och workshops för föräldrar och andra viktiga vuxna.

Tisdagen den 29 jan kl 17.00-18.15 är det en kostnadsfri föräldraträff på Tingshuset där vi får besök av Socialtjänsten som svarar på våra frågor. Vi kommer bland annat att prata om när vi kan söka hjälp hos dem, när är Socialtjänsten skyldig att ingripa till skydd för barn? Och vad händer om någon har gjort en orosanmlan till Socialtjänsten? Ingen föranmälan behövs. Vid frågor, behov av barnvakt eller önskemål om tolk ring Robert 076-1061063

Nu planerar vi föreläsningar, kurser och workshops för året 2019. Vad vill du veta eller få mera kunskap om? Följ länken nedan för att rösta på olika alternativ eller så skriver du i något som inte finns med, men som du skulle vilja veta mer om som förälder!

 

Föreläsningarlänk till annan webbplats

ABC - Alla Barn i Centrum

Hur kan vi främja barns självkänsla? Hur kan vi minska onödiga konflikter? Hur kan vi få mer harmoni kring matbordet? I ABC-grupperna har du chansen att diskutera detta och mycket annat tillsammans med andra föräldrar och utbildade gruppledare.

ABC - Alla Barn i Centrum

BIFF - Barn i Föräldrars fokus

Hur kan man få föräldraskapet att fungera efter en separation? Vill du har mer hjälp eller lära dig mer om hur det blir för barn som varit med om, eller befinner sig i, föräldrakonflikter?

BIFF - Barn i Föräldrars fokus

Vägledande samspel

Vägledande samspel är en kurs för dig som har barn i åldern 1-5 år. Att vara förälder till ett barn i den här åldern är både roligt och krävande. Kanske funderar du över när och hur ska du ska sätta gränser? Hur följsam ska jag vara? Hur mycket ska barnet få styra?

Vägledande samspel

Komet

Det är vanligt att det blir konflikter mellan föräldrar och barn eller mellan syskon. Ibland kan det vara svårt att som vuxen veta hur man ska hantera det. Komet är ett utbildningsprogram för dig som vill hitta fram till en bättre kommunikation och minska bråk och konflikter med ditt barn.

Komet

Tonårsförälder - träffar för dig

I denna grupp har du som tonårsförälder möjlighet att diskutera aktuella frågor. Ämnen som tas upp är bland annat tonårsutveckling, alkohol, droger, ungdomars nätvanor samt hur kan du som förälder stötta din ungdom.

Tonårsförälder - träffar för dig

Bokcirkel

En bok kan förändra livet – starta en bokcirkel! Förälder Östersund lånar ut böcker till bokcirklar för dig som har antingen yngre barn eller tonåringar.

Bokcirkel

Vad kan du förvänta dig av oss?

I vår servicedeklaration beskriver vi vad du som medborgare kan förvänta dig av oss. Om vi inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Föräldrastöd från annat håll

Här har vi samlat information om ytterligare föräldrastöd och föräldrautbildningar.

Studiecirklar

Lokala studieförbund erbjuder olika typer av studiecirklar för föräldrar.

Studieförbundet ABFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Bildalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet NBVlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Sensuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Vuxenskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-01-16