Förälder Östersund

Genom Förälder Östersund får du möjlighet att utveckla din roll som förälder, lära dig nya färdigheter och dela erfarenheter med andra föräldrar.

Förälder Östersund anordnar kostnadsfria kurser, studiecirklar och föreläsningar för föräldrar med barn i åldern 0-18 år. Vi vänder oss till dig som vill utvecklas i relationen till ditt barn, få råd och tips för att hantera konflikter och få vardagslivet att flyta lite smidigare.

Nyhetsbrev

Vill du ha information om när nya grupper startar, vilka föreläsningar vi planerar eller andra tips för dig som förälder eller annan viktig vuxen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du utskick via mejl och/eller sms när vi har något nytt på gång i vår verksamhet. Anmäl dig härlänk till annan webbplats

Detta erbjuder vi

Familjedag

Lördag 16 november

Lördagen den 16 november kl 9.00-17.00 planerar vi en Familjedag på Verket och Tingshuset i Östersund. Där kommer vi att erbjuda föreläsningar, workshops och olika aktiviteter för hela familjen. 

Föreläsningar under dagen kommer att vara

  • Författarna och psykologerna Kajsa Lönn Rhodin & Maria Lalouni som har skrivit boken Vad alla föräldrar borde få veta: Barnets första tolv år.
  • ST-läkare Sofia Sollander och Folkhälsosamordnare Eva Söderberg kommer att föreläsa om "Hälsa och levnadsvanor hos barn"
  • Wedad från Syrien kommer att ge oss en personlig och gripande berättelse om sina erfarenheter som förälder. En förälder som valde att ta det svåra beslutet att fly från sitt hemland Syrien till Sverige för att hennes fyra barn skulle få en trygg uppväxt.
  • Gunnar Rönnqvist från organisationen MÄN kommer att föreläsa om "Mansnorm och föräldraskap i en föränderlig tid"
  • Carina Söderlund från Bilda kommer att föreläsa om "Barn och internet"
  • Logoped Maud Odin från Elevhälsan i Östersund kommer att föreläsa om "Barns språkutveckling"
  • Psykolog Sara Ivonen från Elevhälsan Östersund kommer att föreläsa om "Barn och självkänsla"

Mera detaljerad information om familjedagen kommer att finnas här när allt är färdigplanerat!

ABC - Alla Barn i Centrum

Hur kan vi främja barns självkänsla? Hur kan vi minska onödiga konflikter? Hur kan vi få mer harmoni kring matbordet? I ABC-grupperna har du chansen att diskutera detta och mycket annat tillsammans med andra föräldrar och utbildade gruppledare.

ABC - Alla Barn i Centrum

BIFF - Barn i Föräldrars fokus

Hur kan man få föräldraskapet att fungera efter en separation? Vill du har mer hjälp eller lära dig mer om hur det blir för barn som varit med om, eller befinner sig i, föräldrakonflikter?

BIFF - Barn i Föräldrars fokus

Vägledande samspel

Vägledande samspel är en kurs för dig som har barn i åldern 1-5 år. Att vara förälder till ett barn i den här åldern är både roligt och krävande. Kanske funderar du över när och hur ska du ska sätta gränser? Hur följsam ska jag vara? Hur mycket ska barnet få styra?

Vägledande samspel

Komet

Det är vanligt att det blir konflikter mellan föräldrar och barn eller mellan syskon. Ibland kan det vara svårt att som vuxen veta hur man ska hantera det. Komet är ett utbildningsprogram för dig som vill hitta fram till en bättre kommunikation och minska bråk och konflikter med ditt barn.

Komet

Tonårsförälder - träffar för dig

I denna grupp har du som tonårsförälder möjlighet att diskutera aktuella frågor. Ämnen som tas upp är bland annat tonårsutveckling, alkohol, droger, ungdomars nätvanor samt hur kan du som förälder stötta din ungdom.

Tonårsförälder - träffar för dig

Bokcirkel

En bok kan förändra livet – starta en bokcirkel! Förälder Östersund lånar ut böcker till bokcirklar för dig som har antingen yngre barn eller tonåringar.

Bokcirkel

Föräldraskap och integration

Är ett projekt som pågår under 19/20. Vi arrangerar föreläsningar, workshops och andra aktiviteter för att främja ett gott föräldraskap. Men också för att informera om hur det svenska systemet fungerar, var man kan söka hjälp som förälder och hur det kan vara att vara förälder i Sverige.

För mer information kontakta:
Robert Ingvarsson 076-106 10 63

Har du synpunkter på vår verksamhet?

Om vi inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Föräldrastöd från annat håll

Här har vi samlat information om ytterligare föräldrastöd och föräldrautbildningar.

Studiecirklar

Lokala studieförbund erbjuder olika typer av studiecirklar för föräldrar.

Studieförbundet ABFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Bildalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet NBVlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Sensuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Vuxenskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-10-23