Förälder Östersund

Genom Förälder Östersund får du möjlighet att utveckla din roll som förälder. Du får lära dig nya färdigheter och dela erfarenheter med andra föräldrar.

Förälder Östersund anordnar kostnadsfria kurser, studiecirklar och föreläsningar för föräldrar. Detta är till för dig med barn i åldern 0-18 år. Vi vänder oss till dig som vill utvecklas i relationen till ditt barn. Du får råd och tips för att hantera konflikter och få vardagslivet att flyta lite smidigare.

Covid-19

För att begränsa smittspridningen av covid-19 så har Barn- och utbildningsförvaltningen inom Östersunds kommun beslutat att begränsa fysiska möten, besök mm. Vi på Förälder Östersund planerar nu att genomföra vissa fysiska kurser under hösten 2020 som är anpassade till Coronasituationen. Vi kommer även att erbjuda digitala kurser.

Detta erbjuder vi:

Enskilt stöd

Från och med vecka 15 kommer vi ge er möjlighet att få enskilda råd -och stödsamtal via telefon eller skype samt fler webbaserade föräldrakurser.

Vi kan även hjälpa dig att hitta annat stöd för föräldrar och /eller familjer.

Stöd via Förälder Östersund ersätter inte annat stöd som erbjuds genom kom­mu­nens socialtjänst, Barn -och ung­doms­psykiatrin eller liknande.

Kontakta oss

foralder@ostersund.se
076-006 30 21 (telefontid torsdagar 13.00-15.00)

Vi använder tolk på olika språk om du behöver.

ABC - Alla Barn i Centrum

Hur kan vi skapa en bra relation med våra barn, främja barns självkänsla? Hur kan vi få mer harmoni kring matbordet? I ABC-grupperna har du chansen att diskutera tillsammans med andra föräldrar och utbildade gruppledare.

ABC - Alla Barn i Centrum

BIFF - Barn i Föräldrars fokus

Hur kan man få föräldraskapet att fungera efter en separation? Vill du har mer hjälp? Lära dig mer om hur det blir för barn som varit med om, eller befinner sig i, föräldrakonflikter?

BIFF - Barn i Föräldrars fokus

Vägledande samspel

Vägledande samspel är en kurs för dig som har barn i åldern 2-5 år. Att vara förälder till ett barn i den här åldern är både roligt och krävande. Kanske funderar du över när och hur ska du ska sätta gränser? Hur följsam ska jag vara? Hur mycket ska barnet få styra?

Vägledande samspel

Komet

Det är vanligt att det blir konflikter mellan föräldrar och barn eller mellan syskon. Ibland kan det vara svårt att som vuxen veta hur man ska hantera det. Komet är ett utbildningsprogram för dig som vill hitta fram till en bättre kommunikation och minska bråk och konflikter med ditt barn.

Komet

Tonårsförälder - träffar för dig

I denna grupp har du som tonårsförälder möjlighet att diskutera aktuella frågor. Ämnen som tas upp är bland annat: Tonårsutveckling, alkohol, droger, ungdomars nätvanor, samt hur kan du som förälder stötta din ungdom.

Tonårsförälder - träffar för dig

Bokcirkel

En bok kan förändra livet – starta en bokcirkel! Förälder Östersund lånar ut böcker till bokcirklar för dig som har antingen yngre barn eller tonåringar.

Bokcirkel

Föräldraskap och integration

Vi arrangerar föreläsningar, workshops och andra aktiviteter för att främja ett gott föräldraskap. Vi informerar om hur det svenska systemet fungerar, var man kan söka hjälp, och hur det kan vara att vara förälder i Sverige.

För mer information kontakta:
Sigrid Landgren 073-275 03 76

Nyhetsbrev

Vill du ha information om när nya grupper startar? Vilka föreläsningar vi planerar eller andra tips för dig som förälder eller annan viktig vuxen? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Du får du utskick via mejl och/eller sms när vi har något nytt på gång i vår verksamhet.

Anmäl dig till Förälder Östesunds nyhetsbrevlänk till annan webbplats

Har du synpunkter på vår verksamhet?

Om vi inte lever upp till vad vi lovar vill vi gärna att du meddelar oss detta. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Föräldrastöd från annat håll

Här har vi samlat information om ytterligare föräldrastöd och föräldrautbildningar.

Studiecirklar

Lokala studieförbund erbjuder olika typer av studiecirklar för föräldrar.

Studieförbundet ABFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Bildalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet NBVlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Sensuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Studieförbundet Vuxenskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-08-26