ABC - Alla Barn i Centrum

En förälder och ett barn ligger i soffan och vilar tillsammans

ABC kursen har barnets bästa i fokus. Innehållet bygger på barnkonventionens värderingar om barns rättigheter och på forskning om vad som är grundstenarna när vi bygger relationer med våra barn.

Träffarna är tänkta att ge föräldrar och andra viktiga vuxna möjlighet att sålla bland information som finns om föräldraskap och ta ställning till hur vi vill vara som föräldrar. Dels genom att prata med varandra och dels genom att få tillgång till forskning om barns utveckling och föräldraskap.

Vi hoppas att ABC ska kunna vara ett stöd i den roliga och ibland utmanande uppgiften att vara förälder.

ABC är till för alla föräldrar som vill utvecklas i sitt föräldraskap och det består av fyra träffar kring varsitt tema. ABC vänder sig till dig som har barn mellan 3-12 år och bor i Östersunds kommun. Kom ihåg att det är viktigt att du kan vara med på alla fyra träffar eftersom träffarna bygger på varandra.

Aktuella grupper

ABC-grupp i Östersund

Nu är även höstens andra ABC-kurs fullbokad.

Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du information om när nya kurser eller andra aktiviteter är på gång i verksamheten.Några röster från deltagare i tidigare ABC-grupper

Kursen har öppnat mina ögon. Relationen till min son har utvecklats och fördjupats.

Efter denna kurs är min relation mycket bättre med min dotter. Och hon är mycket gladare.

Jag älskar och uppskattar verkligen utbildningen….

Jag tycker att ALLA föräldrar borde få chansen att gå kursen! Galet bra!

Om gruppträffarna

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Träffarn bygger på varandra så det är viktigt att du kan delta vid alla tillfällen. Varje träff tar cirka två och en halv timme. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning och tar bland annat tar upp hur vi påverkar varandra i det dagliga samspelet, hur man kan förebygga konflikter, tillämpa ett lugnt föräldraskap samt hur stress kan hanteras. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna. Alla deltagare får en egen pärm med material för varje tema.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-10-23