ABC - Alla Barn i Centrum

En förälder och ett barn ligger i soffan och vilar tillsammans

ABC kursen har barnets bästa i fokus. Innehållet bygger på barnkonventionens värderingar om barns rättigheter och på forskning om vad som är grundstenarna när vi bygger relationer med våra barn.

Träffarna är tänkta att ge föräldrar och andra viktiga vuxna möjlighet att sålla bland information som finns om föräldraskap och ta ställning till hur vi vill vara som föräldrar. Dels genom att prata med varandra och dels genom att få tillgång till forskning om barns utveckling och föräldraskap.

Vi hoppas att ABC ska kunna vara ett stöd i den roliga och ibland utmanande uppgiften att vara förälder.

ABC är till för alla föräldrar som vill utvecklas i sitt föräldraskap och det består av fyra träffar kring varsitt tema. ABC vänder sig till dig som har barn mellan 3-12 år och bor i Östersunds kommun. Kom ihåg att det är viktigt att du kan vara med på alla fyra träffar eftersom träffarna bygger på varandra.

ABC-kursen bygger på anknytningsteorin och inlärningspsykologiska teorier.

Här kan du läsa mer om ABC https://www.ipsykologi.se/ Länk till annan webbplats.

Aktuella grupper

För att få information om när vi startar upp nya grupper så kan du göra en anmälan till vårt nyhetsbrev.

Då får du sms och/eller mejl om när nya grupper är på gång att starta.

ABC-alla barn i centrum

Om du vill ta del av en inspelad, kortvariant av webbinariet "Visa Kärlek" som hölls 28/5 så kan du göra det genom länken här nedanför. OBS! Om du inte är registrerad sedan tidigare kan du behöva ladda ner ett tillägg på datorn, eller appen Saba meeting på läsplatta/telefon för att det ska funka.

https://spceu2.sabameeting.com:443/GP/main/1a2734d4c27f42448b4e32b6625c328b Länk till annan webbplats.Några röster från deltagare i tidigare ABC-grupper

Kursen har öppnat mina ögon. Relationen till min son har utvecklats och fördjupats.

Efter denna kurs är min relation mycket bättre med min dotter. Och hon är mycket gladare.

Jag älskar och uppskattar verkligen utbildningen….

Jag tycker att ALLA föräldrar borde få chansen att gå kursen! Galet bra!

Om gruppträffarna

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Träffarn bygger på varandra så det är viktigt att du kan delta vid alla tillfällen. Varje träff tar cirka två och en halv timme. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning och tar bland annat tar upp hur vi påverkar varandra i det dagliga samspelet, hur man kan förebygga konflikter, tillämpa ett lugnt föräldraskap samt hur stress kan hanteras. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna. Alla deltagare får en egen pärm med material för varje tema.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-06-17