ABC - Alla Barn i Centrum

En förälder och ett barn ligger i soffan och vilar tillsammans

Hur kan vi främja barns självkänsla? Hur kan vi minska onödiga kon­flikter? Hur kan vi få mer harmoni kring matbordet? I ABC-grupperna har du chansen att diskutera detta och mycket annat tillsammans med andra föräldrar och utbildade gruppledare.

ABC är till för alla föräldrar som vill utvecklas i sitt föräldraskap och det består av fyra träffar kring varsitt tema. ABC vänder sig till dig som har barn mellan 3-12 år och bor i Östersunds kommun. Kom ihåg att det är viktigt att du kan vara med på alla fyra träffar eftersom träffarna bygger på varandra.

Aktuella grupper

ABC-grupp i Östersund

Torsdagen den 30/1 kl 17.00 kommer vi att starta en ABC-grupp i Östersund där vi kommer att erbjuda enklare middag och barnvakt.

Plats: Elevhälsan, prästgatan 15.

Denna grupp kommer att ledas av arabisktalande och svensktalande ledare.

Anmäl dig via länken i den blåa rutan.

ABC-grupp i Lit

Tisdagen den 10/3 kl 18.00-20.30 startar vi upp en ABC-grupp i centrala Lit (info om lokal kommer senare). Första träffen kommer vi att erbjuda som fristående föreläsning.

Om du därefter är intresserad finns ytterligare 3 träffar som du kan delta i. Är du intresserad av de fortsatta träffarna så kommer de att ligga: Träff 2: tisdag den 24/3 Träff 3: tisdag den 7/4 Träff 4: tisdag den 21/4 OBS! För att vara med på träff 2-4 behöver du delta på träff 1 då de fortsatta träffarna bygger vidare på den.

Anmäl dig till ABC-gruppen i Lit via den här länkenlänk till annan webbplats

Kommande ABC-grupper

Datum för kommande ABC- grupper kommer att finnas här när allt är färdigplanerat. Har du anmält dig till vårt nyhetsbrev så får du direkt info om detta när allt är klart.

Läs gärna mer om ABC-kursen via den här länkenlänk till annan webbplats

Några röster från deltagare i tidigare ABC-grupper

Kursen har öppnat mina ögon. Relationen till min son har utvecklats och fördjupats.

Efter denna kurs är min relation mycket bättre med min dotter. Och hon är mycket gladare.

Jag älskar och uppskattar verkligen utbildningen….

Jag tycker att ALLA föräldrar borde få chansen att gå kursen! Galet bra!

Om gruppträffarna

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Träffarn bygger på varandra så det är viktigt att du kan delta vid alla tillfällen. Varje träff tar cirka två och en halv timme. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning och tar bland annat tar upp hur vi påverkar varandra i det dagliga samspelet, hur man kan förebygga konflikter, tillämpa ett lugnt föräldraskap samt hur stress kan hanteras. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna. Alla deltagare får en egen pärm med material för varje tema.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-01-15