Föreläsningar

Förälder Östersund arrangerar regel­bundet intressanta föreläsningar för dig som förälder. Föreläsningarna är kostnadsfria men föranmälan krävs.

Aktuella föreläsningar

Barn och Internet

Svarta rubriker kring unga och medier är vardagsmat; media larmar och varnar så snart en ny app blir populär eller när ett nytt spel släpps. Varför är det så när vi samtidigt ser att de flesta unga får ut väldigt mycket av sin nätanvändning?

I denna föreläsning ges forskningsbaserade förklaringar till detta och förslag om ett rimligare förhållningssätt. Du kommer att få höra om selfies, små barns nätanvändning, skärmtid, källkritik, Wikipedia och mycket annat. Du får också ta del av de säkerhetsråd som föreläsaren har tagit fram tillsammans med Bamsetidningen.

Inga förkunskaper behövs men ta gärna med dig funderingar du har så försöker föreläsaren svara på dem.

Föreläsare: Elza Dunkels är lärarutbildare och har forskat om nätet i 20 år. Hon har bland annat vunnit Surfa-lugnt priset 2017 för sitt föredömliga och faktabaserade arbete med att upplysa om ungas nätvanor.

Tid: Onsdagen den 14 november, klockan 18.00-19.30

Plats: Jämtlands Gymnasium Wargentins aula. Regementsgatan 24, i Östersund

Föranmälan: Anmäl dig till föreläsningen Barn och internetlänk till annan webbplats. Vi har begränsade antal platser. Senast 7 november vill vi ha din anmälan och hör av dig om du får förhinder så vi kan överlåta platsen till någon annan.

Porträttbild på Elza Dunkels

Elza Dunkels. Foto: Roger Turesson

Vuxnas relationer är barnens uppväxtmiljö

 

Föreläsare: Sara Grönlund och Helena Modig från Familjerådgivningen.

Föreläsningen riktar sig till alla typer av relationer 💜 🌈 💚 där det finns barn med. Föreläsningen utgår från att Vuxnas relationer är barnens uppväxtmiljö. Hur gör vi för att vårda och underhålla våra relationer? Hur underhåller vi kärlek, sexualitet och lust till varandra?

Tid: Torsdagen den 22 november, klockan 18.00-19.30

Plats: Östersunds bibliotek

Föranmälan: Begränsade antal platser finns. Anmälanlänk till annan webbplats görs här senast fredagen den 16 november. Om du får förhinder vill vi att du avbokar din plats så att vi kan överlåta platsen till någon annan.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-10-08