Komet

Familj dukar fram på middagsbordet under vissa protester

Det är vanligt att det blir konflikter mellan föräldrar och barn eller mellan syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är ett utbildningsprogram för dig som vill hitta fram till en bättre kommunikation och minska bråk och konflikter med ditt barn.

Komet finns i två olika varianter. En grupp för föräldrar med barn i åldern 3-12 år och en grupp för föräldrar som har barn som är 12-18 år gamla. Utbildningen sker i grupp tillsammans med andra föräldrar och två gruppledare. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller mycket exempel, diskussioner och idéer för hur man kan bemöta sitt barn.

Innehållet är inriktat på att se möjligheter och lösningar och du får du med dig konkreta förslag och övningar att pröva hemma. Under kursen fokuserar man på ett barn – det barn i familjen som det är mest konflikter omkring.

Aktuella grupper

Vi startar vanligtvis Komet-grupper en gång per termin men när efterfrågan är stor finns ett kösystem. Vi kan inte garantera att alla anmälda får plats. Inför gruppstart tar vi kontakt med de som lämnat intresseanmälan.

Komet (3-11 år)

Vårens två grupper har nu startat. Vi återkommer när vi startar upp en ny grupp till hösten. Om du är intresserad av att gå en grupp till hösten så kan du göra en anmälan till höger. Om du har gjort en intresseanmälan så återkommer vi innan gruppstarten och meddelar om vilka datum som gäller för träffarna och du kan då ta ställning till om du vill vara med eller inte.

 

Komet (12-18 år)

Vårens grupp har nu startat. Vi återkommer när vi startar upp en ny grupp till hösten. Om du är intresserad av att gå en grupp till hösten så kan du göra en anmälan till höger. Om du har gjort en intresseanmälan så återkommer vi innan gruppstarten och meddelar om vilka datum som gäller för träffarna och du kan då ta ställning till om du vill vara med eller inte.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-04-11