Barn- och föräldrainflytande

För att du och ditt barn ska vara trygg med vistelsen på förskolan,
bjuder vi in dig som förälder till delaktighet i verksamheten.

Före inskolningen är barn och föräldrar välkomna till förskolan för att hälsa på och träffa personalen som ska inskola barnet. Inskolningen tar ungefär två veckor.

Barnet och föräldrarna skolas in tillsammans hela första veckan och bekantar sig med barngruppen, personalen och lokalerna.
Andra veckan börjar föräldrarna att gå ifrån kortare stunder som utökas hela tiden vartefter veckan går.

Målet är att barnet ska vara trygg på avdelningen när inskolningen är klar. Inskolningspersonalen tar huvudansvaret för barnet första tiden, sedan slussas barnet över till de andra i personalgruppen och blir trygg med alla på avdelningen.

För att barnen ska ha det bra på förskolan är det viktigt att personalen har föräldrarnas förtroende. Det är viktigt att vi kan samarbeta om barnens vardag och att vi har en dialog om saker som händer runt barnet.

Vi erbjuder utvecklingssamtal en gång per år och vi ser gärna att båda föräldrarna kommer. Vi sitter ner i lugn och ro och pratar om hur barnet har det på förskolan. Det är ett bra tillfälle för föräldrarna att tala om vad de tycker är viktigt för sitt barn.

På höstterminen har vi ett föräldramöte med information om verksamheten.

Det finns ett föräldraråd på Fjällmon, där det finns representanter från alla avdelningar på skolan/förskolan. Föräldrarådet träffas två gånger/termin och de två rektorerna håller i mötet.

Luciafest har vi på luciadagens eftermiddag, då vi bjuder på luciatåg, lussekatter och pepparkakor som barnen har varit med om att baka.

På våren har vi vårfest. Vi grillar och barnen sjunger för föräldrarna. Alla familjer har med sig sin egen picknickkorg med mat och dryck.

Text

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-12-27