Föräldrainformation

Här finner du som vårdnadshavare information som är av vikt för ditt barns vistelse hos oss.

Plan mot kränkande behandlingPDF

Så minskar du risken för smitta i förskolan.

Öppning och stängning

Vi öppnar och stänger gemensamt på Tuvans avdelning 6.30-7.30 och 16.30-17.30.

Måltider

Varje dag får vi hemlagad mat. Barnen brukar redan ute på gården kunna lukta sig till vad som ska serveras till lunch.

Mattider

8.00 serveras frukost, antingen fil med musli och flingor eller gröt med sylt och mjölk, även hårt bröd med pålägg och frukt.
Cirka 11.15 äter vi lunch. Till alla rätter serveras grönsaker och vi avslutar med frukt.
14.15 äter vi mellanmål. Då serveras mjukt och hårt bröd med olika pålägg och mjölk till detta.

Händelser och traditioner under året

Bokbussen

Bokbussen besöker oss en gång/månad. Några barn följer med oss och lånar nya böcker.

Lingonloppet

Varje år arrangeras Lingonloppet. Här får alla barn som själva kan åka skidor delta. Vi åker i uppdragna spår på ängen utanför gården och man väljer själv hur många varv man åker. Självklart har vi vätskestation, flaggor, bjällror och en massa publik. Efteråt blir det högtidling prisutdelning där alla deltagare får medalj.

Påsk

Varje påsk får vi en härlig påskbuffé som Birgitta i köket lagat. Barnen tycker det är roligt att själva få gå och välja mat vid buffén. På skärtorsdagen får den som vill klä ut sig påskigt.

Lucia

Lucia firar vi på varje avdelning. Då bjuds föräldrar och syskon in för att komma och titta och lyssna på barnens luciatåg. Efteråt blir det mysigt fika tillsammans.

Jul

Under december månad har vi adventskalender på samlingarna.
Vi klär en gran på avdelningen och julpyntar fint med vårat julpyssel.
Några dagar innan julledigheten så gör Birgitta julbord. Då är det buffé där barnen själva väljer vad de vill ha.
Efter julledigheten blir det självklart julgransplundring med dans runt granen och fiskdamm.

Barnhälsoarbetet på förskolan

På varje förskola inom Östersunds kommun finns ett Barnhälsoteam (BHT). BHT består av rektor och specialpedagog. Förskolan har också stöd från kommunens Barn- och elevhälsa och ett samarbete med Barnavårdscentralen (BVC) i respektive område, samt vid behov även med Föräldra-/Barnhälsan.

Barn- och elevhälsoarbete centralt i Östersund

Enheten Barn- och elevhälsan är en del av Barn- och utbildningsförvaltningen, och ger stöd till förskola, förskoleklass, grundskola, särskola samt fristående skolor och kooperativ. I enheten ingår skolsköterskor, skolläkare, skolpsykologer, socionomer/skolkuratorer, specialpedagogisk spetskompetens (hörsel, syn, tal & språk, läs & skriv, social handlingskompetens, utvecklingsstörning) samt sjukhusskola.

Försäkring

Barnen är olycksfallsförsäkrade under sin vistelse på förskolan. Försäkringen har barnen genom Östersunds kommun. Tilläggsförsäkring bör Du själv se över.

Utvecklingsdagar

Förskolan har möjlighet att stänga verksamheten för utvecklingsdagar tre dagar per termin. Dessa dagar meddelas vårdnadshavarna minst två månader i förväg.

Utvecklingsdagar 2019 på Lingonet

18 februari och 23-24 maj.

Personalen har tre utvecklingsdagar per termin, under dessa dagar slås förskolorna i Odensala ihop och håller till på en av förskolorna. Under dessa dagar deltar all ordinarie personal, vi uppskattar då om ni har möjlighet att vara lediga. De barn som inte har möjlighet att vara lediga tillbringar dagen tillsammans med vikarier på någon av våra förskolor i Odensala. Vi försöker i möjligaste mån att använda oss av kända vikarier.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-08-21