Om oss

Förskolan Stallet byggdes 1975. Vi har stora och fina lokaler med egna målarrum. Vi har en stor och spännande gård och nära till skog och sjö. På vintern har vi egenspolad isbana på gården, och skidspår direkt utanför grindarna.

Förskolan består av fyra avdelningar, Skrindan, Grimman, Kåsan (friluftsavdelning) och Spiltan. Vi har ett gott samarbete mellan avdelningarna. En gång i veckan samlas alla avdelningar och sjunger tillsammans i en lekhall.

Avdelning Kåsan

Vi har ett eget trädgårdsland, där barnen varje höst kan skörda bland annat potatis. Vi säljer potatis till våra familjer och för pengarna gör vi något roligt.

Vi arbetar med inflytande och barnen får tala om vad de vill göra. Nästan inget är omöjligt.

Avdelning Grimman

Grimman är en småbarnsavdelning med 18 barn från 1år till det år de fyller 4, sedan erbjuds plats i första hand till vår friluftsavdelning Kåsan.

Vi är fyra pedagoger som arbetar 75% var.

Vi använder oss av sång, musik, rytmik, rim och ramsor för att utveckla språket. Eftersom vi har så nära till skogen går vi ofta dit och pratar om djur, natur och årstider. Vi arbetar mycket med skapande aktiviteter där vi prövar på olika tekniker.

Avdelning Skrindan

Vi har inriktat oss på att dela barngruppen i mindre grupper för att utveckla barnens samspel och relationer med andra. Vi har påbörjat arbete med pedagogisk dokumentation där barnen är delaktiga och har inflytande så att vi kan synliggöra barnens eget lärande.

Vi jobbar med tema Jag som vi startade våren 2015.

Minst en gång i veckan går vi till olika lekparker, skogen med mera.

En av pedagogerna har även gått lärarhandledarutbildning och vi tar emot lärarkandidater på avdelningen.

Det pysslas en hel del på avdelningen och sykort är något barnen tycker om att hålla på med, annars så är det mycket spel, lego, olika byggmaterial som barnen jobbar med.

Avdelning Spiltan

Arbetslaget har olika intressen som avspeglar sig i verksamheten. Våra olikheter är våra styrkor. Vi brinner för fysisk rörelse, musik och kreativt skapande bland annat.

Vi strävar efter att vara ute minst en gång/dag, vi har liggvila för alla barn efter maten och har börjat använda massagesagor som ett verktyg i verksamheten.

Vi använder oss av TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-01-30