Samisk förskola

Är du intresserad av att låta ditt barn gå på vår samiska förskola Miesieh? Kommunen erbjuder samisk förskoleverksamhet på Frösön två dagar i veckan (måndagar och tisdagar).

Östersunds kommun ingår i ett samiskt förvalt­nings­­område och ska erbjuda barn, vars vårdnads­havare begär det, plats i förskola där hela eller en väsentlig del av utbildningen bedrivs på samiska. Vårdnadshavare som ansöker om förskoleplats för sitt barn ska tillfrågas om de önskar plats i sådan förskola.

bild på östersundshjärtat i de samiska färgerna. Östersundshjärtat ser ut som en snöflinga, format som ett hjärta. Det samiska hjärtat har färgerna rött, grönt, gult och blått. 

Ansök om samisk förskola

För att ansöka om samisk förskoleverksamhet ansöker du om förskoleplats som vanligt. Men i rullmenyn där du väljer förskola anger du "samisk förskoleverksamhet”.

Förutsättningar

  • Den samiska förskoleverksamheten heter Miesieh (som betyder renkalvarna) och är belägen på Lövsta förskola på Frösön. Verksamheten bedrivs på måndagar och tisdagar.
  • Ditt barn behåller sin plats på ordinarie förskola och går där övriga dagar i veckan.
  • Du som vårdnadshavare ansvarar för att skjutsa ditt barn till och från den samiska verksamheten de dagar när den bedrivs.
  • Verksamheten är helt eller till väsentlig del på samiska (syd- och nord­samiska) samt vilar på samisk pedagogik.

Riktlinjer för samisk förskola

Kontakta samiska förskolan

Om du vill veta mer eller om du undrar över något så är du välkommen att höra av dig till rektor för den samiska förskoleverksamheten.

Förskolan Miesieh

Kontaktuppgifter till förskolan Miesieh

Rektor

Anna Molin

063-144386

Sidan uppdaterad 2024-05-23