Bringåsens förskola

Bild på Bringåsens förskola

Välkommen till Bringåsens förskola som ligger en mil öster om Östersund, mitt i den underbara Jämtlandsskogen. Förskolan har 1,5 avdelningar med plats för cirka 30 barn. Här får barnen möjlighet att utvecklas i egen takt och använda alla sina sinnen, som sedan dokumenteras i barnets pärm. Vi har ett eget tillagningskök.

Bringåsens förskola är en av 8 förskolor i området Norra kommundelen. I Norra kommundelen ingår förskolorna Lillsjöhögen, Bringåsen, Solbacken, Skogsgläntan, Treälven, Brittsbo, Mjölnargränd och Sjöängen.

Vi arbetar i ett sagotema med äventyrspedagogiken som grund då vi i utvärdering och reflektion tillsammans med barnen ser att vi fångar deras intresse och lust att lära på ett roligt och lekfullt sätt samt att vi får med Skolverkets läroplan för förskolan i alla delar i uppdragen.

Förskolan är som längst öppen 12 timmar per dag. Rikttiden för öppethållande är 06.30-18.30 men vid behov kan förskolechef i samråd med berörda besluta om andra öppettider än rikttiden. 

Vår inriktning

Med utgångspunkt i förskolans läroplan, samt barns intressen och behov, arbetar vi med olika teman och i olika gruppkonstellationer med fokus på att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn.

Förskolans läroplan Pdf, 300.4 kB.

Schema & Lärportal

Barnens schema lägger vårdnads­havare in i appen Tempus hemma eller på Tempus webbplats. Där frånvaro­anmäler ni också ert barn vid sjukdom eller ledighet. Kom också ihåg att meddela till ert barns avdelning via sms.

Mer information om Tempus hemma

Unikum är en lärportal som förskolan nu använder till planeringar, dokumentation och samtal.

Mer information om Unikum

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-10-21