Barn- och föräldrainflytande

För att du och ditt barn ska vara trygg med vistelsen på förskolan,
bjuder vi in dig som vårdnadshavare till delaktighet i verksamheten.

Före inskolningen är barn och vårdnadshavare välkomna till förskolan för att hälsa på och träffa pedagogen som ska inskola barnet. Inskolningen tar ungefär två veckor.
Barnet och vårdnadshavare skolas in tillsammans, vårdnadshavaren börjar sen att gå ifrån kortare stunder som utökas hela tiden vartefter veckan går.

Målet är att barnet ska vara trygg på avdelningen när inskolningen är klar. Inskolningspedagogen tar huvudansvaret för barnet första tiden, sedan slussas barnet över till de andra pedagogerna och blir trygg med alla på avdelningen.

Ta del av vår välkomstbroschyr. Pdf, 479.1 kB.

För att barnen ska ha det bra på förskolan är det viktigt att pedagogerna har vårdnadshavares förtroende. Vi måste kunna samarbeta om barnens vardag. Om ni undrar över någonting eller tycker något är fel så tveka inte att ta upp det med pedagogerna. Om det har hänt något speciellt hemma som kan påverka barnet är det bra om ni berättar det för oss.

En gång per år har vi utvecklingssamtal med vårdnadshavare. Vi sitter ner i lugn och ro och pratar om hur barnet har det på förskolan. Det är ett bra tillfälle för vårdnadshavare att tala om vad de tycker är viktigt för sitt barn.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-09-08