Ansökan till skola för nyinflyttad

Om du är nyinflyttad i Östersund eller bor i en annan kommun och ditt barn vill börja i en skola i Östersund, kan du göra ett val till skola under pågående läsår.

Du måste göra en ansökan om konto i vår e-tjänst för att därefter göra din ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När din kontoansökan är klar kan du göra ditt val av skola i e-tjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Börja med att välja ut tre skolor som du vill lägga till i urvalslistan.

Ansöka om plats på fritidshem

Ansökan om fritidshemsplats görs i e-tjänsten för fritidshemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ditt barn är garanterad fritidshemsplats på den skola där barnet är placerat.

I e-tjänsten kan du:

• ansöka om plats
  • ansöka om överflyttning till annat fritidshem
  • säga upp plats

Utan att vara inloggad i e-tjänsten kan du ansöka om plats, men för att kunna ta del av uppgifter om ditt barns placering behöver du ha e-legitimation (t ex bank-ID).

Om du inte är folkbokförd i Östersunds kommun måste du först ansöka om ett kontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i vår e-tjänst. När din kontoansökan är godkänd, loggar du in med e-legitimation och hanterar dina ärenden.

Om du inte har möjlighet att göra din ansökan via vår e-tjänst kan du ansöka på blankett. Kontakta i så fall Kundcenter på 063-14 30 00 eller via kundcenter@ostersund.se.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-10-31