Dexter

Skolbarn

Dexter är en webbtjänst där du som vårdnadshavare kan logga in på ditt konto för att ge och få viktig information kring ditt barns skolgång.

I Dexter kan du anmäla frånvaro eller sjukdom för ditt barn, se ditt barns frånvaro samt ta del av annan information som exemplevis omdömen.

Så använder du Dexter

I lathunden Dexter för vårdnadshavare får du hjälp med hur du använder Dexter. Behöver du ytterligare hjälp eller har frågor om Dexter är du välkommen att kontakta din skola.

Så här får du ditt konto till Dexter

För att logga in i Dexter måste du ha ett konto med användarnamn och lösenord. Som ny vårdnadshavare i grundskolan får du vid terminstart, inloggningsuppgifter hemskickade av den skola ditt barn tillhör.
Fick du inget hemskickat eller har problem med att logga in, kontakta din skolas administratör. Om du har glömt ditt lösenord klickar du på Glömt lösenordlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller använder funktionen glömt lösenord under genvägar på Dexters startsida. Funktionen "Glömt lösenord" finns också i appen.

Anmäl frånvaro med Dexters mobilapp

Om du har en smartphone, kan du även ladda ner appen Dexter appPDF från App Store eller Google Play. I appen loggar du in med dina uppgifter och gör din frånvaroanmälan/­sjukanmälan. I appen kan du bara frånvaroanmäla samma dag, inte retroaktivt.

SMS-avisering vid ogiltig frånvaro

Vid första, av en pedagog registrerade, ogiltiga frånvarotillfället för en skoldag kommer ett SMS att skickas till dig som vårdnadshavare. Du uppmanas att kontakta skolan genom att ringa det telefonnummer som står i SMS:et, för att bekräfta att anmälan nått dig. Får skolan ingen bekräftelse kommer vi som vanligt att kontakta dig under dagen.

Informationsblad om SMS-aviseringPDF

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-12-09