Lugnviksskolan

Lugnviksskolan är en F-9 skola med cirka 370 elever. Skolan är belägen i Östersunds norra del, med närhet till skog och sjö. I enheten ingår för­skole­klass, grundskola med tillhörande fritidshem och grundsärskolans senaredel.

Aktuellt just nu

Dialog om skolskjuts

Vårdnadshavare är välkomna på dialog om bland annat frågan om skolskjuts för åk F-3 i samband med evakueringen till Odenslundsskolan.

När: 16 mars klockan 19.00-20.00

Var: Digitalt via Teams. Anslut via följande länk: Anslut till möte i Teamslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Deltagare: Vårdnadshavare, representanter från Barn- och utbildningsnämnden samt förvaltningen, skolskjutssamordnare, säkerhetschef samt Lugnviksskolans rektorer.

Dagordning:

  • Välkommen och inledning
  • Presentation av medverkande
  • Bakgrundsbeskrivning och information om planerat upplägg av skolskjutsar
  • Tid för frågor och synpunkter

Skolbygget Östersund

Lugnviksskolan ska moderniseras och byggas ut. Bland görs den befintliga byggnaden om totalt med ny rums­fördelning, upp­fräschade ytskikt och nya installa­tioner (till exempel ventilation). Kommunen bygger också på en våning på den befintliga byggnaden, som ska användas av högstadiet. Byggprocessen ska starta sommaren 2021. Under flytten kommer eleverna gå på Odenslundsskolan alternativt i moduler vid Blomstergården.

Frånvaroanmälan

Anmäl frånvaro mellan 07.30-08.00 varje från­varodag om du inte kommit överens med skolan om något annat.

Skolmåltider

Vår skolmat ska smaka gott, vara närings­riktig och tillagad på ett säkert och hållbart sätt.

Skolskjuts och ungdomskort

Elever som bor långt från skolan har rätt till skolskjuts. Dessutom har alla barn och unga mellan 6 och 19 år gratis buss­kort (ungdoms­kort).

Ledighet

Om elever vill vara ledig under ter­minen måste vårdnadshavare ansöka om det. Skolan gör en bedömning i varje enskilt fall.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-03-01