Skolbyte

Om ditt barn går i en skola men vill byta, registrerar du det i e-tjänsten för skolbyte. Båda vårdnadshavarna behöver e-legitimation för att följa bytesprocessen. Det är viktigt att du först kontaktar den skola som ditt barn vill byta till för att kontrollera att det finns plats.

Inga skolbyten godkänns just nu för elever på skolor som berörs av Skolbygget Östersund

Flera vårdnadshavare till elever som berörs av evakueringen av Lugnviksskolan har ansökt om skolbyte. Kommunen har beslutat att hantera alla ansökningar om skolbyten för de aktuella eleverna först efter att skolvalen för de aktuella skolorna är klara. Detta för att alla ansökningar om skolbyten ska hanteras på ett rättssäkert och likvärdigt sätt, samt för att alla elever ska få samma möjlighet till önskat skolbyte.

Berörda vårdnadshavare kommer få information om skolval via brev eller e-post i slutet av oktober.

Mer om skolbygget Östersund

Det är den ena vårdnadshavaren som registrerar bytet i e-tjänsten för skolbytelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När ni får ett erbjudande loggar båda in i e-tjänsten (om ni är två vårdnadshavare), och svarar på erbjudandet. Detta för att vi behöver bådas underskrift som visar att ni är överens om bytet.

Ett placeringsbesked kommer att skickas till dig. Har du angett e-postadress skickas den dit, annars skickas den med posten.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2020-10-05