För elev och förälder

Här finner du som elev och dina föräldrar eller vårdnadshavare information som är av vikt för din skolgång på Häggenås skola.

Skollunch

Via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du beställa specialkost.
Hur ser menyn ut denna vecka?öppnas i nytt fönster

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan för skolan görs i Dexterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innan kl. 7:45 varje frånvarodag, om inget annat är överenskommet med skolan. Har du tappat bort ditt inlogg till Dexter eller har problem att logga in, maila till vår skoladministratör Margareta Handler.
Här kan du läsa mer om Dexter.

Frånvaroanmälan för fritids görs i Tempuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där även elevernas fritidsschema läggs in av vårdnadshavare.
Här kan du läsa mer om Tempus.

Ansökan om ledighet

Ansökan om ledighet för elev alltid skall sökas på blankett som finns i vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (ej i Dexter).

Fritidshem

Häggenås fritidshem delar lokaler med Häggenås skola. Våra avdelningar heter Myran (årskurs F-1) och Övre fritids (årskurs 2-3). Vi tar stor hänsyn till vad barnen gjort under skoldagen när vi planerar fritidsaktiviteterna för eftermiddagen.

På Häggenås fritids erbjuder vi barnen både organiserade aktiviteter och fri lek. Barnen brukar ofta sitta och rita, bygga med kapla, snickra och leka rollekar. Vi prövar olika skapande material, t ex lera, marmorering och bakning, och vi utnyttjar vår omgivande natur till utflykter. Varje vecka besöker vi vår skolskog för att laga mat över öppen eld!

Vi har en fin sporthall i Häggenås - och det utnyttjar vi naturligtvis! Vi går ner minst en eftermiddag i veckan - om inte vädret är så vackert att vi "bara måste" vara utomhus istället.

Hos oss är den sociala miljön viktig och mycket av vår tid ägnas åt social träning. Inget barn får känna sig utanför och utan kamrater samtidigt som det är lika viktigt att lära sig hur man är en bra kamrat.

Föräldrasamverkan

Föräldraråd kallas av rektor och hålls 1-2 gånger per termin.

Skolskjuts/Ungdomskort

Information om skolskjuts/ungdomskort.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2018-11-15