Fritidshem

Under den delen av skoldagen som du inte går i skolan kan du vara på fritidshemmet. Det gäller även på lov och studiedagar.

För dig som börjar på Östbergsskolan i höst

Från och med 1 augusti tar Östbergsskolan över fritidsansvaret för nya elever som börjar hos oss. För att delta i fritidshemmets verksamhet behöver vårdnadshavare ansöka om plats samt ange tider i Tempus. Läs mer nedan.

Lokaler och personal

Fritidshemmet är lokaliserat i stora huset och man går in genom huvudentrén inne på skolgården och därefter en trappa upp. Det kommer att sitta anslag på ytterdörren.

Under vecka 31 och 32 ansvarar Kajsa för fritidshemmet och hon nås på telefon 072‑227 81 46.

Övrigt att tänka på

Då vi har aktiviteter både inomhus och utomhus kan det vara bra att barnen har med sig inneskor, extra ombyte, badkläder/handduk, solkräm och kläder efter väder. Ta även med eget busskort, då vi eventuellt kommer att åka på utflykter under lovet. Det är också viktig att meddela eventuell specialkost första dagen.

Fritidshemmet

Fritidshemmet är för dig som går årskurs 4-6. Fritidshemmet är öppet vardagar från klockan 06.30 till skoldagens början och efter skol­dagens slut till 18.30. Under sommaren är det öppet 06.30-17.00. Frukost serveras fram till klockan 07.00. Om ni behöver omsorg före 07.30 eller efter 17.00 behöver ni kontakta rektor minst en vecka innan, för att få till ett schema.

Närvaro och frånvaro

Lägg närvaroschema och registrera frånvaro med Tempus Hemma

Ansök om plats till fritidshem

Ni är välkomna att kontakta skolan om ni vill ha mer information om fritidshemmet. För att delta i fritidshemmets verksamhet behöver vårdnadshavare ansöka om plats.

Ansök om plats på fritidshem

Kontakta fritidshemmet

Fritidshemmet är lokaliserat i stora huset och man går in genom huvudentrén inne på skolgården och därefter en trappa upp.

Östbergsskolans fritidshem

072-227 81 46

Fritidsklubb

Från höstterminen det år eleven börjar i årskurs 4 finns också öppen fritidsverksamhet, så kallad fritidsklubb (åk 4 - 6) efter skolan. Det finns åtta fritidsklubbar i kommunen och det krävs ingen ansökan för att gå på fritidsklubben.

Mer om fritidsklubbarna

Sidan uppdaterad 2022-07-01