Lugnviksskolan - Sjöängen

Lugnviksskolan moderniseras och byggs ut - Sjöängen renoveras och blir renodlad förskola.

Skiss över exteriör på Lugnviksskolan

Skiss över hur Lugnviksskolan kommer att se ut efter ombyggnation

Aktuellt just nu

Lugnviksskolan kommer till Blomstergården

Informationsbrev till barn och vårdnadshavare på Lugnviksskolan årskurs 4-9 och Lugnviks grundsärskola årskurs 7-9.

Informationsbrev Blomstergården (mars 2021) Pdf, 821.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Ombyggnaden i Lugnvik är omfattande. Från hösten 2021 och två år framåt byggs befintlig byggnad om totalt med ny rumsfördelning, uppfräschade ytskikt och nya installationer (ventilation och så vidare). Dessutom bygger vi på ett våningsplan som kommer att användas av högstadiet. Det blir också en ny, förbättrad utemiljö och vi ser över trafiksituationen för att hämta och lämna. Även Sjöängen byggs om till förskola, renoveras och får fräscha ytskikt och installationer. Sporthallen ingår däremot inte i renoveringen.

Efter ombyggnaden kommer Lugnviksskolan att ha plats för cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs nio, medan Sjöängen blir en renodlad förskola för cirka 120 barn.

När ska bygget genomföras?

Sommaren 2021 påbörjas själva byggprocessen och båda skolorna ska vara färdiga för inflyttning till hösten 2023. Arbetet är omfattande och personal och elever kommer inte kunna vara kvar i lokalerna under byggtiden.

Hur påverkas elever och personal?

Det närmaste läsåret 2020-2021 pågår verksamheten som vanligt på Lugnviksskolan och Sjöängens förskola. Under de två år som byggprocessen pågår flyttar elever och personal till en tillfällig förskola och skola. Det är cirka 400 elever och personal på Lugnviksskolan som berörs, och likaså tre avdelningar på Sjöängens förskola.

Hit flyttar elever och personal

  • Förskolan Sjöängen flyttar under renoveringen till förskolan Lövsta på Frösön
  • Lugnviksskolan årskurs F-3 flyttar under renoveringen till Odenslundsskolan
  • Lugnviksskolans årskurs 4-9 samt grundsärskolans årskurs 7-9 flyttar under renoveringen till modulbyggnader vid Blomstergården

Från bygg och stök – till en bättre skola

Upprustning av Lugnviksskolan har diskuterats länge och det är roligt att vi nu går mot ett genomförande. Genom att modernisera och skapa ändamålsenliga lokaler skapar vi förutsättningar för god arbetsmiljö och bättre lärande.

När allt är färdigt kommer barnen i Lugnvik att ha riktigt fina skolmiljöer, från förskoleålder och hela vägen upp till nian.

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-05-31