Student

Östersund är för många den perfekta studentstaden. Som student vid Mittuniversitetet i Östersund kan du välja mellan ett stort utbud av program och kurser och samtidigt få ett liv vid sidan av studierna som är fyllt med möjligheter.

Centralt campus

Campus ligger tre minuters promenad från stadens stadskärna och från student­bostäd­erna tar det aldrig längre än trekvart att gå till lektionssalen.

Östersund är den lilla storstaden med den kalla näsan och det varma hjärtat!

Aktiv fritid

Många väljer att läsa här för att det är nära till fjällen och den vackra jämtländska naturen. Att ta sig härifrån till Stockholm och andra städer underlättas av täta och goda kommunikationer.

Staden sprudlar av liv året runt vilket gör att du som student kan ha en rik och aktiv fritid vid sidan av studierna. Östersund är vinterstaden nummer ett! Skidåkning och friluftsliv utmärker Östersund som studentstad och gör orten unik. Njut även av den underbara sommaren med massor av roliga evenemang, unika badplatser, friluftsliv, kultur med mera.

Läs mer om vad Östersund har att erbjuda på:

Vi utvecklar studentstaden

Östersunds kommun, Mittuniversitetet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och näringslivet i regionen arbetar tillsammans för att utveckla Östersund som studentstad genom det gemensamma nätverket MittÖs!

Nätverket MittÖs

Sidan uppdaterad 2018-02-26