Kretsloppspark i Östersund

Återvinningscentralen i Odenskog är för liten. Vi har problem med trafik och arbetsmiljö och vi kan inte utveckla återvinningen på den yta vi har idag. Därför vill vi bygga en ny återvinningscentral, med en Kretsloppspark.

Det här är ett arbete som i allra högsta grad pågår, den här sidan uppdateras allt eftersom.

Vad är en kretsloppspark?

Det är ett ställe där det du inte längre vill ha kan få ett nytt liv och bli återanvänt, återvunnet eller i sista hand faktiskt bli ett avfall.

På en kretsloppspark finns mer än en återvinningscentral. Här kan det finnas reparatörer som ger grejerna en ny chans. Här kan det finnas butiker där besökarna kan handla begagnade men kanske uppfräschade saker. Här kan det finnas butiker där besökaren kan köpa material som blivit över hos någon annan. Till exempel byggnadsmaterial.

Det som inte har värde för någon alls går till återvinning som vanligt.

Exakt hur det ska bli här, det kan du vara med och bestämma!

Hur berör det mig?

Återvinningscentralen finns för att du som medborgare ska kunna bli av med ditt avfall på ett miljöriktigt sätt. Genom att samarbeta med fler organisationer och företag vill kommunen skapa ännu bättre möjligheter för återbruk och återvinning så att färre saker behöver gå till förbränning eller deponi.
Du kan vara med och skapa detta genom att lämna förslag och idéer. Driver du en verksamhet och är intresserad av samarbete då vill vi gärna ha kontakt!

Hur kan jag lämna mina förslag?

Mejla oss gärna dina idéer och förslag på kretsloppspark@ostersund.se. Du kan också fylla i formuläret här nedan.

Vad händer nu?

Dialoger med aktörer

Under våren och sommaren sker dialoger med olika aktörer, företag och organisationer med intresse av återvinning och återbruk.

Workshop om Kretsloppspark i Östersunds kommun, 4 juni

Den 4 juni höll vi en workshop online för politiker, företag, ideella organisationer, studenter, stödaktörer, tjänstemän, beslutsfattare. Det var 100 deltagare som fick höra om goda exempel från Umeå i norr till Göteborg i söder. En kretsloppspark är bevisligen en angelägenhet för arbetsmarknadsenheten, näringslivet och förstås avfallsbranschen.

Till hösten

Till hösten kommer vi att göra intervjuer med medborgare och bland annat samarbeta med skolor för att ta reda på vad våra medborgare vill ha.

Vilket är ditt förslag?

Maila dina förslag till kretsloppspark@ostersund.se, eller fyll i formuläret här nedan.Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-10-11