Få tips och råd om boende

Hus i grönska.

På den här sidan kan du få tips på vad som är på gång och om mer information som handlar om dig och ditt boende, nu och i framtiden.

På gång just nu

Bo bra på äldre dar
– Föreläsningar på kommunens mötesplatser

Hur vi bor betyder mycket för hur vi trivs och hur vi mår. Bostaden ska passa ditt liv, dina intressen, din hälsa och din ekonomi. Under senare delen av livet förändras ofta både hälsa och ekonomi för oss själva eller personer i vår närhet. Därför är det viktigt att tänka över sin boendesituation och skaffa kunskap om vilka möjligheter som finns för att bo bra på äldre dar.

Magnus Zingmark är forsknings- och utvecklingsansvarig vid Vård- och omsorgs­förvaltningen och forskar bland annat om hur boende och flyttningar påverkar ett aktivt och hälsosamt åldrande.

Vård och omsorgsförvaltningen, bjuder nu in till två föreläsningar på temat Bo bra på äldre dar.

Kommande föreläsningar

Torsdag 25 november, mellan klockan 13 och 14, på Mötesplats Hornsberg (Hornsgatan 20 A)

Torsdag 9 december, mellan klockan 13 och 14, på Mötesplats Ljungen (Tegelbruks­vägen 11)

Det finns möjlighet att köpa fika både på Ljungen och Hornsberg. Lunch kan förbeställas på Hornsberg (beställs dagen innan på 076-057 29 03).

Här hittar du nyheter om vad som är på gång i kommunen

När något nytt är på gång inom den kommunala verksamheten, som exempelvis aktuella föreläsningar, workshops, temadagar och annat, så kommer detta att synas under nyheter på sidan Omsorg och hjälp.

Länk till sidan "Omsorg och hjälp" på ostersund.se

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-11-11