Etapp 2

Storsjö Strand ligger beläget precis intill vattenbrynet, med utsikt över Storsjön, Frösön och fjällen. Precis utanför husknutarna ligger den härliga strand­promenaden längs med sjön och ett stenkast bort når du Östersunds centrum.

Detaljplanen för Storsjö Strands andra etapp har vunnit laga kraft. En markanvisnings-process har pågått och tre fastighetsutvecklare har valts ut för kvarteren E, F och G. Byggstart för Storsjö Strand, etapp 2 planeras under hösten 2021. Bygget av bostäderna inom kvarter E, F och G kommer att pågå under två till tre år. Det innebär att inflytt kan komma att ske under 2023-2024.

Arbetet med gång- och cykelbron, som ska gå över järnvägsspåren, kommer att påbörjas under augusti 2021. Beräknas vara färdigt hösten 2022. Brolyft juni 2022.

Kvarter E, F och G - etapp 2

Bilden visar en illustrationskarta över Storsjö Strand, etapp 2 med kvarteren E, F och G markerade med en röd ring.

Kvarter E (kvarter Odin)

SHH Bostad planerar attt arbeta med lokala byggare och projektrörer, dels för att främja den lokala marknaden, dels för att SHH Bostad tror att en lokal förankring bäddar för en bättre slutprodukt. Husen byggs till största delen i trä och SHH Bostad´s vision är att bygga blandstadssmiljö med variation av funktioner, mötesplatser och levande publika rum.

Inom kvarter E på Storsjö Strand planerar SHH Bostad 84 lägenheter i en mix av bostadsrätter och hyresrätter. Bostäderna planeras miljöceritfieras inom Miljöbyggnad, nivå silver.

SHH Bostad AB

Bilden visar SHH Bostads´s skisser på planerad bebyggelse inom kvarter E på Storsjö Strand, etapp 2.


Vill du veta mer om SHH Bostads Bostads projekt, ställa dig i kö för bostäderna eller har frågor rörande deras projekt så är du välkommen att kontakta SHH Bostad.

Kontaktperson:
Fredrik Johansson
Projektutvecklingschef
Telefon: 08-623 19 10
E-post: fj@shhbostad.se

Kvarter F (kvarter Trafik)

HSB planerar att bygga bostäder med stor hänsyn till platsens kvaliteer. Genom att gradvis minska huskropparnas bredd mot parken och Storsjön blir innergården större och ger mer ljusinsläpp. På så sätt ska dessutom alla lägenheter och uteplatser kunna ta del av utsikten över Storsjö och fjällen.

Inom kvarter F på Storsjö Strand planerar HSB 48 lägenheter i bostadsrättsform. Bostäderna planeras miljöceritfieras inom Miljöbyggnad, nivå silver.

HSBs projekt - Storsjö Strand, etapp 2, kvarter F

Bilden visar HSB´s planerade bostäder på Storsjö Strand, etapp 2, kvarter F

 

Vill du veta mer om HSBs projekt, ställa dig i kö för bostäderna eller har frågor rörande deras projekt så är du välkommen att kontakta HSB.

Kontaktperson:
Jennie Eliases
Försäljningsansvarig Nyproduktion Region Nord
Telefon: 010-442 0182
E-post: jennie.eliases@hsb.se

Kvarter G (kvarter Juno)

Bostadsrättsföreningen Gryning är ett samarbete mellan två lokala fastighetsutvecklare; Tiö och Trångsviken Bygg AB. Parterna planerar att bygga bostäder som kännetecknas av traditionellt formspråk med en modern tvist och med en genomarbetad innergård för tillvaratagande av ekologiska värden. Merparten av lägenheterna garanteras, via den öppna innergården, en av landets bästa utsikter - fjäll och sjö.

Inom kvarter G på Storsjö Strand planerar Tiö/ Trångsviken Bygg AB 30 lägenheter i bostadsrättsform.

TIÖ/ Trångsvikens projekt

Bilden visar Tiö/ Trångsviken Bygg AB´s planerade bebyggelse inom kvarter G på Storsjö Strand, etapp 2.


Vill du veta mer om Tiö/ Trångsvikens bygg ABs projekt, ställa dig i kö för bostäderna eller har andra frågor rörande deras projekt så är du välkommen att kontakta bostadsrättsföreningen Gryning.

Kontaktperson:
Johan Permansson Reuterberg
Projektansvarig
Telefon: 0703-33 66 75
E-post: info@brfgryning.se

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-11-29