Flytta till Östersund

Mer tid att leva. I Östersund kommer du att upptäcka att allt är nära till hands. Det gör att du kan få mer tid över. Till egna intressen, familj och vänner. Du kan cykla eller gå, på några minuter är du på skolan, förskolan – eller ute i naturen.

Mer tid att leva

När du bor här behöver du inte åka på semester för att uppleva äkta friluftsliv eller njuta av fjällvärlden. Mycket i Östersund kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Östersund är dessutom en stad i utveckling med stor framtidstro och nya stadsdelar som växer fram

Du kan kontakta oss på Inflyttarlotsen så berättar vi mer. Vi kan vara din lots till ett nytt liv i Östersund och hjälper dig inom områden som rör sysselsättning och barnomsorg.

Jobba i Östersund

Vill du jobba på Östersund? Arbetsgivare söker ständigt efter nya medarbetare inom en mängd olika yrken.

Leva i Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lediga jobb via Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jobba i Östersunds kommun

One partner grouplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Manpowerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Professionals nordlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Östersunds kommun erbjuder många olika möjligheter för dig som står utanför arbetsmarknaden.
Stöd för arbetssökande

Hitta bostad i Östersunds kommun

I Östersunds kommun finns många alternativ – mitt i stan med fjäll- eller sjöutsikt eller kanske tvärtom, bo på landsbygden med utsikt över staden. Du kan hyra, köpa eller bygga ditt drömhus.

I Östersunds växer flera nya bostadsområden fram och det finns också flera orter i kommunen som erbjuder ett mer lantligt boende.

HItta bostad

Övriga tätorter i kommunenlänk till annan webbplats

Barnomsorg och skola

Som nyinflyttad i kommunen vill vi göra det enkelt för dig att hitta rätt bland barnomsorg och skolor. Oavsett om dina barn är små eller stora är det viktigt att ni snabbt och smidigt får information om vilka alternativ som finns. I Östersund ligger dessutom Mittuniversitetet, för den som vill gå vidare till högre studier.

Barn och utbildning

Jämför olika förskolor och skolor i Östersunds kommun

Intresserad av företagande?

Är du intresserad av företagande? Östersund har tusenåriga anor som handelscentrum. Det har satt sina spår. Här finns idag en lång företagartradition och ett kreativt näringsliv. Det märks tydligast i en stark entreprenörsanda och framtidstro, där många företag startas och växer.

Företag, stöd och rådgivning

Uppleva och göra

Mycket kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Vinterstaden lever mer än väl upp till sitt namn och sätter guldkant på tillvaron för alla som älskar snö. Stora som små. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Dessutom kanske du förvånas över det ovanligt stora utbudet av affärer, restauranger och nöje i förhållande till stadens befolkningsmängd.

Uppleva och göra

Visit Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som kommit hit som flykting

Du som kommit till Sverige som flykting, fått uppehållstillstånd och sedan placerats eller bosatt dig i Östersund får hjälp av kommunens integrationsservice under din första tid här. Vårt mål är att du ska trivas i kommunen och vilja stanna kvar hos oss.

Mottagande av nyanlända

Sök bostad via projektet Hjärterum

Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2019-12-06