Flytta till Östersund

Tänk dig att bo i en stad bland fjällen. I Östersund gör vi det. Vi som bor här skapar tillsammans en växande och nyfiken stad med inkluderande puls och spännande visioner.

Östersund

Östersund är en stad att växa i. Att på­verka. Att utveckla. Och utvecklas med. Östersund upplever en stark tillväxt och framtidstro. Vi som bor här skapar tillsammans en nyfiken stad med inkluderande puls och spännande visioner. Flera nya bostadsområden byggs och nya planeras. Arbetsmarkna­den är stark och rymmer goda karriärmöj­ligheter. Mittuniversitetet bidrar med ett myllrande campus och internationell innovation och forskning.

Du kan kontakta oss på Inflyttarlotsen så berättar vi mer. Vi kan vara din lots till ett nytt liv i Östersund och hjälper dig inom områden som rör sysselsättning och barnomsorg.

Jobba i Östersund

Vill du jobba i Östersund? Arbetsgivare söker ständigt efter nya medarbetare inom en mängd olika yrken. Du hittar jobben i länkarna nedan.

Östersunds kommun erbjuder många olika möjligheter för dig som står utanför arbetsmarknaden.

Stöd för arbetssökande i Östersund

Hitta bostad i Östersunds kommun

I Östersunds kommun finns många alternativ – mitt i stan med fjäll- eller sjöutsikt eller kanske tvärtom, bo på landsbygden med utsikt över staden. Du kan hyra, köpa eller bygga ditt hus.

I Östersunds växer flera nya bostadsområden fram och det finns också flera orter i kommunen som erbjuder ett mer lantligt boende.

Hitta bostad i Östersund

Övriga tätorter i Östersunds kommunlänk till annan webbplats

Barnomsorg och skola

Som nyinflyttad i kommunen vill vi göra det enkelt för dig att hitta rätt bland barnomsorg och skolor. Oavsett om dina barn är små eller stora är det viktigt att ni snabbt och smidigt får information om vilka alternativ som finns. I Östersund ligger dessutom Mittuniversitetet, för den som vill gå vidare till högre studier.

Information från Barn och utbildning, Östersunds kommun

Jämför olika förskolor och skolor i Östersunds kommun

Intresserad av företagande?

Är du intresserad av företagande? Östersund har tusenåriga anor som handelscentrum. Det har satt sina spår. Här finns idag en lång företagartradition och ett kreativt näringsliv. Det märks tydligast i en stark entreprenörsanda och framtidstro, där många företag startas och växer.

Östersunds kommuns företag, stöd och rådgivning

Uppleva och göra

Mycket kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Vinterstaden lever mer än väl upp till sitt namn och sätter guldkant på tillvaron för alla som älskar snö. Stora som små. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Dessutom kanske du förvånas över det ovanligt stora utbudet av affärer, restauranger och nöje i förhållande till stadens befolkningsmängd.

Uppleva och göra i Östersund

Visit Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som kommit hit som flykting

Du som kommit till Sverige som flykting, fått uppehållstillstånd och sedan placerats eller bosatt dig i Östersund får hjälp av kommunens integrationsservice under din första tid här. Vårt mål är att du ska trivas i kommunen och vilja stanna kvar hos oss.

Mottagande av nyanlända via Östersund kommuns Integrationsservice

Sök bostad i Östersund via projektet Hjärterum

Ladda ner broschyren Välkommen till Östersund
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidan uppdaterad 2021-02-26