Fairtrade City

Närbild på kundkorg fylld med Fairtrade-produkter inne på en matvaruaffär

Vi i Östersund kan och vill vara med och påverka så att rättvis handel ökar i världen. Det gör vi genom att vara en diplomerad Fairtrade City, vilket vi blev 2012. Vi är väldigt stolta över att vara en av de kommuner som fått diplom för vår strävan efter rättvis handel, och vi vill gärna ha din hjälp i det fortsatta arbetet!

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor världen över. När du köper produkter märkta med Fairtrademärket vet du att företaget som står bakom produkten har haft bra arbetsförhållanden för sina anställda.

Du kan hjälpa till!

Alla kan vi bidra till att öka rättvis handel och att vi även i framtiden fortsätter vara en socialt hållbar kommun.

För dig som konsument

Några sätt att konsumera etiskt är att fråga efter Fairtrademärkt när du till exempel handlar, fikar eller äter ute. Läs mer och se företag i kommunen som erbjuder Fairträdemärkta produkterlänk till annan webbplats.

Du kan också välja Fairtrademärkt fika på jobbet . Läs mer och se vilka arbetsplatser i kommunen som redan valt rättvist fika.

Att bli Fairtradeambassadör i Östersunds kommun är ett annat sätt att hjälpa till och sprida kunskap om Fairtrade. Kontakta Christina Breding för att få veta mer.

För dig som företagare eller arbetsgivare

Du som företagare och arbetsgivare kan påverka så att vi får en mer rättvis handel i världen. Du kanske har gäster som äter i din servering, anställda som bjuds på kaffe, eller har du kunder som handlar i din butik?

Genom att erbjuda Fairtrademärkta produkter kan du göra skillnad. Det stärker ditt varumärke gentemot dina kunder och anställda och du bidrar också till att stärka Östersund som en Fairtrade city.

Om du har frågor som rör Fairtrade City och vad det innebär för dig som företagare eller arbetsgivare, kan du kontakta Christina Breding, som är samordnare.

Serverar eller säljer ni redan Fairtrademärkta produkter? Då kommer vi att skriva upp ert företagsnamn på vår webbplats och på vår karta, så att medvetna konsumenter kan hitta er.

Sidan uppdaterad 2017-10-05